המו"מ בין ועד עובדי רכבת ישראל לבין הנהלת החברה, בנוגע להחלטת הממשלה על רכישת קרונות חדשים יחד עם חבילת אחזקה של היצרן, פוצץ אמש ובהתאם לכך, הודיע ועד העובדים כי הם יחלו בשיבוש העבודה בחטיבת המטענים ובעבודות הפיתוח.
לאור זאת החל ממחר (יום ו', 18.11) בשעה 06:00 ועד ליום א' (20.11) בשעה 06:00, תחול השבתה מוחלטת של חטיבת המטענים. המדובר בביטול של כ-30 רכבות מטען ובהם 14 אלף טון מחצבים, חול ואשפה וכ-2,000 מכולות לשני הכיוונים. נדגיש כי השבתת רכבת משא אחת שקולה כמות מטען המצריכה כ-62 סמיטריילרים (ביטול 30 רכבות מצריך העברת סחורות בכ-1,860 משאיות).
בהנהלת הרכבת טענו אמש כי לאחר סבב הדיונים האחרון בבית הדין הארצי לעבודה, ובהתאם להמלצת השופטת נילי ארד, הם פנו אל העובדים וההסתדרות לקיום דיונים ענייניים בשבועות האחרונים ואף הציגה לנציגי ועד העובדים חלופות נוספות לקידום מהלך זה.
"הנהלת החברה הסבירה לעובדים את הרציונל ברכישת קרונות בשילוב עם חבילת אחזקה והציגה נתונים על כך שבכ-90% ממדינות מערב אירופה פועלים בדרך זו. כמו כן הוצגו נתונים המסבירים את יתרונותיו של יצרן הציוד באחזקת הקרונות וזאת בשל הידע הקיים אצלו באשר לטיפול בטכנולוגיות שהוא פיתח, בנוסף ליכולותיו בפיתוח טכנולוגיות חדשות ומתקדמות, כחלק מעבודתו השוטפת. כידוע תחזוקת הקרונות בידי היצרן הכרחית על מנת שרכבת ישראל תוכל לעמוד ביעדי הצמיחה לשנים הקרובות", ציין דובר החברה.
אולם, אתמול הודיעו נציגי הוועד וההסתדרות כי הם דוחים את החלופות וכי מיצו את המו"מ. בהתאם לכך, החל מיום שישי יחלו בשיבוש העבודה בחטיבת המטענים ובעבודות הפיתוח. לאור זאת, מנכ"ל הרכבת מסר אמש להסתדרות ולנציגות העובדים, כי בכוונת הרכבת לקדם חתימה מול יצרן הקרונות על האופציות האמורות שהוצגו בפניהם.
בהנהלת רכבת ישראל ביקשו בהקשר זה לציין כי למרות טענות הוועד, וכפי שהובהר פעמים רבות, לא צפויה כל פגיעה בעובדי התחזוקה הקיימים ורכבת ישראל תמשיך בקליטת עובדים חדשים גם באגף זה, בהתאם לצרכים, זאת בנוסף לקליטת מאות עובדים ביחידות השונות של חברה לתמיכה בגידול הצפוי בפעילות הרכבת.
הנהלת הרכבת: העובדים וההסתדרות לא רואים את טובת הציבור
מהנהלת רכבת ישראל נמסר בתגובה לעיצומים הצפויים: "לצערנו, נציגי העובדים וההסתדרות אינם רואים לנגד עיניהם, לא את טובת העובדים ולא את טובת הציבור. הנציגים פועלים בצורה עיוורת ומסכלים כל יוזמה לשינוי ולשיפור המצב הקיים ברכבת ישראל, על אף העובדה שזו הכרחית על מנת שהחברה תוכל לעמוד ביעדיה לשנים הקרובות ובהם פיתוח מאסיבי של תשתיות הרכבת, פתיחת תחנות חדשות, שיפור השירות והכפלת מספר הנוסעים".
עוד נמסר: "הדיבורים על הפרטה הם מסך עשן שנועד לסכל כל ניסיון לשיפור המצב הקיים לטובת החברה ולקוחותיה. אין לבלבל בין שינוי מבני או הוצאה הכרחית של פעילויות, שהיא מחויבת המציאות על מנת שהחברה תוכל לעמוד ביעדיה, לבין מושגים כגון "הפרטה" שנועדו אך ורק ליצור חשש בלתי מוצדק בקרב העובדים והציבור".