ממשרד התחבורה וחברת נתיבי ישראל נמסר כי הושלם שלב ג' בעבודות הקמת תחנת רכבת עפולה, שנכנסו לשלב גמר ביצוע סופי, כחלק מפרויקט הענק של משרד התחבורה באמצעות חברת נתיבי ישראל, להקמת רכבת העמק החדשה בעלות כוללת של כ-4 מיליארד שקלים.
תחנת עפולה הינה התחנה הגדולה ביותר בפרויקט, היא משתרעת על שטח כולל של כ-700 מ"ר ובה שני רציפים באורך של 300 מטר כל אחד. בצמוד לתחנה נבנה מרכז תחבורה גדול המשתרע על שטח כולל של כ-50 אלף שישמש לאוטובוסים, מוניות ולתחבורה ציבורית והוא כולל כ-1,000 מקומות חנייה.
בחזית התחנה הוקמה כיכר רחבת ידיים שבה ייקבעו מתקני חניה לאופניים, וזאת במטרה לעודד את התושבים להימנע משימוש ברכב פרטי בבואם לרכבת. בתחנה יופעל מערך היסעים "שילובים" הכולל תחנות אוטובוס שיתוזמנו בהתאם לזמני הרכבת. בנוסף, בתחנה מוקדש מרחב לחצר ממצאים ארכיאולוגים מתקופת רכבת העמק הישנה.
הרכבת תגיע לתחנת עפולה על גבי גשר המהווה הפרדה מפלסית, בין מסילת הרכבת לכביש 60- תתחבר לתחנה ומשם תמשיך למנהרות הרכבת החדשות בעפולה שנמצאות גם הן בשלב גמר עבודות.
העיר עפולה הינה אחת מבין הערים שכבר מורגשת בה התעוררות בתחום הנדל"ן, בין היתר בזכות הקמת רכבת העמק ומיקום התחנה בעיר, אשר עתידה לשנות את פני האזור ולעודד באופן טבעי את הפיתוח המקומי שכבר מסתמן בעיר.
על פי תכנית חברת נתיבי ישראל, החיבור במסילת ברזל בין עמק בית שאן לחיפה יאפשר לנוסעים להגיע לחיפה תוך נסיעה של כ-50 דקות.
ממשרד התחבורה נמסר כי במסגרת העבודות מוקמים 26 גשרים באורך כולל של 5.5 ק"מ, חניונים, מעברים חקלאיים, גשרים להולכי רגל ועוד, מתבצעות עבודות שיקום נופי נרחבות, עבודות תשתיות חשמל, תאורה ותקשורת. הקמת רכבת העמק תצמצם באופן משמעותי את תנועת הרכבים והמשאיות במערכת הכבישים ובכך היא גם תקטין את תאונות הדרכים.