היום התקיים טקס פריצת מנהרת הרכבת האחרונה בפרויקט קו הרכבת המהיר תל אביב-ירושלים. הטקס התקיים במעמד ראש הממשלה שר התחבורה, מנכ"ל הרכבת ומכובדים נוספים.
קו הרכבת המהיר לירושלים הוא הפרויקט הגדול ביותר כיום בתוכנית הפיתוח של רכבת ישראל, בעלות שנאמדת בכ-7 מיליארד שקל. קו מסילת הרכבת החשמלי המשתרע בין תחנת ההגנה עד תחנת הרכבת החדשה המוקמת בירושלים בסמוך לבנייני האומה. זמן הנסיעה בקו יעמוד על כ-28 דקות בלבד, במהירות נסיעה שתעמוד על 160 קמ"ש. בשנה הראשונה לפעילותה תפעיל הרכבת ארבע רכבות בשעה לכל כיוון, בשעות השיא ותבצע כ-4 מיליון נסיעות בשנה.
הצורך לספק בסיס להנחת המסילות בשיפוע, שיאפשר הפעלת רכבות במהירות מקסימאלית, חייב הקמת רצף של גשרים ומנהרות. הפרויקט כולל 5 מנהרות באורך כולל של כ-37 ק"מ (בהן המנהרה הארוכה בישראל) וכן 8 גשרים באורך כולל של כ-6.5 ק"מ (בהם הגשר הארוך בישראל במחלף ענבה, והגשר הגבוה בישראל, מעל עמק הארזים בכניסה לירושלים).
מנהרה מס' 3, מנחל יתלה לאזור מבשרת ציון, שנפרצה היום, כוללת צמד מנהרות באורך של כ-11.6 ק"מ כל אחת. צמד המנהרות נכרו באמצעות שתי מכונות TBM (Tunnel Boring Machine) שהובאו לארץ במיוחד מגרמניה ופועלות במקביל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו: "מה שאנחנו רואים בשנים האחרונות זה ירידה תלולה במספר הנפגעים והחללים בתאונות דרכים, ומרכיב ראשון במעלה זה השיפור הדרמטי בנתיבי התחבורה שלנו, שהם יותר פתוחים ויותר מהירים. אני מאמין שאולי יום אחד המסילות הללו תתחברנה גם למרחב שסביבנו ויחצו את הירדן מזרחה".
שר התחבורה ישראל כץ: "אני חש היום תחושה גדולה של סיפוק. מדובר בפרויקט הנדסי ענק ומורכב שעומד בפני השלמה. אני הוצאתי את הפרויקט הזה בכניסתי לתפקיד, אחרי שהיה תקוע במשך שנים ארוכות. זו מהפכה לאומית, כלכלית וחברתית מהגדולות שידענו במדינת ישראל. כמה סמלי שהיום, ערב חג הסוכות, שבו היו עולים לרגל לירושלים, אנחנו עושים צעד ענק לקידום הרכבת המהירה לירושלים".
מנכ"ל רכבת ישראל בעז צפריר: "היום אנו משלימים פרק חשוב בתוואי הרכבת המהירה לירושלים. אנו ברכבת ישראל גאים להוביל את הפרויקט הלאומי ומודים על האמון, הגיבוי והתמיכה ששר התחבורה והממשלה מעניקים לנו".