משרד התחבורה: מסילת הרכבת בגילון שבגליל תבוצע בשיטה חדשנית

בשיטה החדשנית תוקם מסילה באורך של כ-.4.6 ק"מ כחלק מקו רכבת עכו - כרמיאל. מומחים ומהנדסים משווייץ הגיעו לישראל על מנת לפקח על העבודות


12:01 ,01.06.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

משרד התחבורה, חברת נתיבי ישראל ורכבת ישראל בחרו בשיטה חדשנית לביצוע מסילה במנהרות הרכבת החדשה בגילון שבגליל, באורך של כ- 4.6 ק"מ, כחלק מרכבת עכו-כרמיאל. השיטה החדשה, שבה המסילה נבנית על גבי משטח בטון יצוק (LVT) בוצעה בפיקוח צמוד של מומחים ומהנדסים מחברת  SONNNEVILL משוויץ, שהגיעו לארץ, בשיתוף מנהלי הפרויקטים, והמהנדסים של חברת נתיבי ישראל ורכבת ישראל.

 

בחברת נתיבי ישראל מציינים כי ביצוע מסילה בשיטה החדישה, הינה בעלת יתרונות עצומים בתחזוקת התשתיות בעיקר בעומקי מנהרות הרכבת, שם קיים קושי לוגיסטי בתחזוקת המסילות בשיטה הקיימת- מסילה על גבי חצץ, מאחר ופינוי חומר המילוי-החצץ, מסובך ומצריך שימוש בכלי שינוע וכוח אדם רב וקיימת מגבלת מרחב וגובה בהתנהלות בכלים כבדים בעומק המנהרות. 

בשיטה החדשה התחזוקה קלה, זולה ופשוטה יותר, מאחר והטיפול הינו רק במשטח הספציפי הזקוק לטיפול ולא בכלל המסילה. כמו כן, ניתן לעבוד בתוך אזור המנהרה עצמה ללא צורך בשינוע כלל חומרי המילוי, כלומר שיטה זו מספקת מהירות תחזוקה וחיסכון עצום בטווח ארוך. 

 

בנוסף, מאפשרת שיטת עבודה זו, יציבות יתרה לרכבת בנסיעה על גבי המסילה ואפקט הרעידה והרעש של הרכבת הנוסעת מופחת בשיעור גבוה כלפי הסביבה. המומחים השוויצרים אומרים כי בשיטה זו עובדים באירופה בהקמת המסילות המתקדמות לאורך אלפי קילומטרים וכיום אומצה השיטה החדישה גם בדרום אמריקה בפרויקטים להקמת רכבות חדשות. 

 

רק השבוע הושלמה בניית המנהרה הארוכה והעמוקה ביותר בעולם הנועדה לקצר את זמן הנסיעה במרכז אירופה. המנהרה הוקמה בעלות של 11 מיליארד אירו ומסילת הרכבת בה נבנתה על פי שיטת LVT.

 

מחברת נתיבי ישראל נמסר עוד כי הקמת קו רכבת עכו-כרמיאל מתבצעת בהשקעה כוללת של כ- 2.8 מיליארד שקלים. במסגרת הפרויקט מוקמת תשתית למסילה כפולה באורך של כ-23 ק"מ, הרכבת תאיץ על הפסים החדישים במהירות תכן של 160 קמ"ש ותעבור בין שתי תחנות נוסעים- אחיהוד וכרמיאל.