חברת SEMI הספרדית זכתה במכרז להנחת תשתיות חשמל הרכבת בהיקף של 2 מיליארד שקל

לשלב המוקדם של המכרז ניגשו שבע חברות. עלות כלל פרויקט החישמול מוערכת בכ-12 מיליארד שקל, כשהמכרז כולל: חישמול כ- 420 ק"מ קווי רכבת, כ-1,080 ק"מ מסילה בודדת ותכנון והקמת 14 תחנות השנאה


13:37 ,06.12.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת SEMI, חברה ספרדית בעלת ניסיון רב בתחום תשתיות הרכבת, זכתה במכרז להקמה ולתחזוקה של מערכת תשתית החשמל לרכבת בהיקף של כ-2 מיליארד שקל.

 

הצעה הכספית של החברה התבררה כנמוכה בכמיליארד שקל מהתקציב שתוכנן.

 

החברה הספרדית SEMI (Sociedad Espanola de Montajes Industriales S.A) הינה חברה מובילה בתחום תכנון וחישמול תשתיות רכבת בספרד, בעלת ניסיון רב בתכנון על פי הסטנדרט האירופי לחישמול עילי. החברה הקימה מספר רב של קווים בספרד.

 

תהליך המכרז, שנוהל על ידי ועדת המכרזים העליונה של הרכבת, החל בפרסום הזמנה לציבור להשתתף בהליך מיון מוקדם, PQ (Pre-Qualification), להגיש הצעות להתמודדות למכרז, אליו נענו חברות מכל העולם. זאת כדי לוודא מכרז איכותי שיבטיח מראש כי המציעות אכן יכולות לעמוד בדרישות הסף והן בעלות ניסיון מוכח וידע משמעותי בהקמת תשתיות חישמול דומות וכן בעלות איתנות פיננסית.

 

שבע חברות הגישו הצעה ל PQ, מתוכן חמש עברו את שלב הסינון הראשוני והוגדרו כקבוצה שיכולה להתמודד על המכרז. מתוך חמש החברות הללו ניגשו למכרז של רכבת ישראל ארבע חברות בינלאומיות מהגדולות בתחום.

 

בתום הגשת ההצעות החל שלב הבדיקה האיכותית של החברות המתחרות שכלל לצד בחינת הניסיון המוכח  בפרויקטים דומים, גם ראיונות עם הצוותים ומנהלי הפרויקטים המיועדים. בתום השלב האיכותי נוקדה כל אחת מהחברות בפרמטר האיכותי.

 

עם סיום השלב האיכותי, נפתחו ההצעות הכספיות של החברות, שלאחריו החליטה ועדת המכרזים על הליך תימחור נוסף (Best and Final), בסופו נוקדה כל אחת מהחברות בפרמטר הכספי. התהליך הסתיים בשקלול הניקוד האיכותי והכספי לניקוד סופי מצטבר, ובחירת הזוכה בעלת הניקוד המשוקלל הגבוה ביותר.  

 

מנכ"ל רכבת ישראל בעז צפריר: "פרויקט הסבת רשת מסילות הרכבת לחשמל הוא ללא ספק אחד מהפרויקטים המשמעותיים שמבצעת רכבת ישראל מאז היווסדה, והוא צפוי לשנות לחלוטין את פני החברה. הרכבות החשמליות הכרחיות לתוכנית הפיתוח של רכבת ישראל, על מנת להכפיל את כמות הרכבות המופעלות ביממה ולספק שירות למספר כפול של לקוחות. בשנה האחרונה הואץ הפרויקט ופורסמו מכרזי הענק לרכש קטרים חשמליים והנחת תשתיות. אין לי ספק כי משלב זה והלאה נראה התקדמות הולכת וגדלה בפרויקט זה, עד למימושו כבר בקו המהיר לירושלים, בשנת 2018".

 

עלות כלל פרויקט החישמול מוערכת בכ-12 מיליארד שקל, כשהמכרז כולל: חישמול כ- 420 ק"מ קווי רכבת, כ-1,080 ק"מ מסילה בודדת )13 קווי נוסעים); תכנון והקמת 14 תחנות השנאה רכבתיות; תכנון והקמת מערכת הולכת חשמל עילית; תכנון והקמת מערכת שליטה ובקרה; הקמת רשת חשמל במתחמי ומוסכי הרכבת.