בכוונת הנהלת הרכבת לפעול מול נציגי ועד העובדים ולקיים משא ומתן אינטנסיבי על מנת לקיים את הוראת שר התחבורה, התשתיות הלאומיות והבטיחות בדרכים ישראל כץ, לחתום עד סוף החודש על הסכם לתחזוקת חוץ של קרונות הרכבת על ידי היצרנית הקנדית חברת בומברדייר.
בהודעה שהוציאה הנהלת הרכבת צוין כי העיכוב בחתימה פוגע בשירות לנוסעים, וזאת לאור השקעה בת מיליארדי שקלים על רכש קרונות וקטרים חדישים.
עוד נמסר כי במהלך החודשים האחרונים גייסה הרכבת קרוב ל-300 עובדים בחוזה קיבוצי, מתוכם עשרות לתחזוקת הרכבת, וכי מאות קרונות ועשרות קטרים צפויים להגיע ארצה בשנתיים הקרובות.
הנהלת הרכבת הוסיפה עוד שהרכבת זקוקה לרפורמה משמעותית כדי להתמודד עם הצמיחה הצפויה. רפורמה זאת, נאמר, לא רק שלא תפגע במקום עבודתו של איש מעובדי הרכבת, אלא שתהפוך את החברה ל"גדולה, חזקה ושירותית יותר", לשון ההודעה.
בהודעה לתקשורת שהוציא משרד התחבורה נמסר שכץ הביע תקווה שבשבועיים הקרובים ניתן יהיה להגיע לחתימה בהסכמה באמצעות משא ומתן והדברות עם העובדים. לדבריו, הסכם ייחתם בכל מקרה. כץ הביע תקווה שהעובדים לא ינקטו בצעדים שיפגעו בציבור הנוסעים.
בהתייחסו לשביתה של עובדי הרכבת אמר כץ: "השביתה היתה פראית, חמורה ופגעה פעם נוספת בציבור נוסעי הרכבת. מדובר בשבירת כללים מוחלטת, שחרגה גם ביחס לחברות אחרות המבצעות דברים לא פחות חשובים במדינת ישראל. הדבר החמור ביותר היה תופעה של אי כיבוד צווים חוזרים ונשנים של בתי משפט.
אין לנו עניין שבעוד כמה שנים ישאלו למה סללו מסילות מדן ועד אילת, רכשו קטרים וקרונות, אבל לא נעשה בהם שימוש", הוסיף כץ.