הרכבת צפויה להגדיל את ההכנסות ממטען ב-50 מיליון שקל ב-2016

חברת הרכבת חתמה על חוזה לחמש שנים עם חברת עמית להובלת מכולות חול ואשפה ואגריגטים, עם כמות הובלה יומית מינימאלית


11:36 ,03.12.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת רכבת ישראל וחברת עמית הובלת מטענים ברכבת בע"מ חתמו על חוזה שתכליתו הובלת מכולות חול ואשפה ואגריגטים ברכבת (באמצעות קרונות אשר נמצאים בבעלות חברת עמית).

 

בהתאם להסכם, תוביל רכבת ישראל מטענים עבור חברת עמית החל 1 בינואר 2016 ועד ליום 31 בדצמבר 2020 בקווים: בני ברק–צפע וחיפה-חדרה-צפע.

 

ההסכם כולל כמות הובלה יומית מינימאלית, ובהסכמת שני הצדדים יהיה ניתן להאריך את ההסכם לתקופה נוספת של עד חמש שנים.

 

להערכת החברה, הכנסות החברה בשנת 2016 הנובעות מההסכם, המחושבות על בסיס כמות ההובלה המינימאלית, יעמדו על 51 מיליון שקל, ועל 58 מיליון שקל בשנת 2017.

 

בשנתיים האחרונות מובילה חטיבת המטענים, בראשות סמנכ"ל החטיבה אורי שריר והנהלת רכבת ישראל, מהלך כולל ורוחבי לטובת ייעול תחום הובלת המטענים.  מטרת מהלכים אלו הינה להגדיל משמעותית את נפח ההובלה, לשפר את איכות השירות ללקוחותיה העסקיים, להוריד משאיות מהכבישים, לצמצם בתאונות דרכים, לסייע באיכות הסביבה ולחסוך בכספי ציבור.  במסגרת זו רכשה וקולטת חטיבת המטענים קטרים וקרונות חדשים בהיקף של 140 מיליון שקל.

 

יציון כי בתשעת החודשים הראשונים של 2015 חל גידול כמותי בהובלת מחצבים, חול ואשפה. הובלת המטענים ברכבת הסתכמה בתקופה זו ב-5.5 מיליון טון, בדומה לתקופה המקבילה אשתקד, בשל שביתת עובדי כי"ל בתחילת השנה, שהשפיעה גם על נפח הובלת המטענים.

 

במהלך השנה חתמה חטיבת המטענים של רכבת ישראל על חוזים נוספים להובלת חול, סלעים ואשפה, אשר צפויים להגדיל את הכנסותיה בשנים הבאות.

 

שריר: "רכבת ישראל השקיעה רבות בחיזוק תחום הובלת המטענים והיערכות להגדלת היקפי ההובלה וכעת אנו מתחילים לקצור את פירות ההשקעה. החוזים החדשים שנחתמו מעידים על האמון החדש בתחום הובלת מטענים על ידי רכבות המשא. לראייה, אם בשנת 2013 הובילה הרכבת כ-385 טון חול ואשפה והכנסתה מכך עמדה על כ-16 מיליון שקל, הרי שעל פי שני החוזים החדשים שנחתמו, כולל חברת עמית, תוביל הרכבת במהלך השנה הקרובה כ-2.5 מיליון טון וב-2017 צפויות הכנסות החטיבה לעמוד על כ-110 מיליון שקל".