רכבת ישראל השלימה לאחרונה את הנחת המסילה בקטע האחרון של רכבת הנגב שבין אשקלון לבאר שבע.
הקטע כולל חיבור של מסילת הרכבת מאשקלון לאזור צומת גורל וקישור למסילת הרכבת הקיימת לבאר שבע ולרשת הרכבות הארצית. בסוף השבוע האחרון הושלם התהליך הטכנולוגי, בו הוגדר הקו החדש במערכת האיתות והבקרה לצורך הפעלת רכבות, ונמסר לאנשי התפעול ברכבת ישראל באופן מלא.
במהלך השבועות הקרובים, עד לפתיחת הקו בחודש ספטמבר, יפעלו על המסילה החדשה רכבות משא שיעבירו 100 אלף טון, בתהליך של "גיהוץ" המסילה והכנתה להפעלת רכבות נוסעים. במקביל יועברו הדרכות לנהגי רכבות הנוסעים על הקו החדש.
מסילת הנגב, שנסללת בעלות של כ-2 מיליארד שקל, מקשרת במסילה רוחבית בין אשקלון לבאר שבע. במסגרת הפרויקט מוקמים 70 ק"מ של מסילת רכבת כפולה ותחנות נוסעים בשדרות, נתיבות ואופקים. בקו תופעלנה, מדי יום, כ-25 רכבות לכל כיוון. תחנת הרכבת באופקים תיפתח לקראת סוף השנה .
עבודות התשתית בפרויקט כללו הקמה של 17 גשרים, 4 הפרדות מפלסתיות, 11 מעברים חקלאיים וגשר מעל כביש 40.
מנכ"ל רכבת ישראל בעז צפריר: "מסילת הנגב הוא בראש ובראשונה פרויקט ציוני. החיבור המסילתי הישיר בין אשקלון לבאר שבע, דרך שדרות, נתיבות ואופקים, ירחיב את מעגלי התעסוקה בדרום, ימשוך לאזור זוגות צעירים וישפר את איכות חייהם של מאות אלפי תושבי הדרום. אנחנו שמחים לראות את ביקושי הנוסעים הגדולים משדרות ונתיבות לכיוון המרכז. אני משוכנע שעם פתיחת הקו לבאר שבע נראה עוד עלייה משמעותית במספר נוסעי הרכבת".
במקביל מציינת רכבת ישראל אבן דרך משמעותית בפרויקט הקו המהיר לירושלים, כשהחלה בהנחת מסילות בחלקו המערבי של הקו, באזור עמק איילון.
פרויקט הרכבת בין תל אביב לירושלים, שעלותו נאמדת בכ-7 מיליארד שקל, כולל הקמת מסילה כפולה באורך של 56 ק"מ, מתל אביב ההגנה ועד הכניסה לירושלים, סמוך לבנייני האומה. הפרויקט כולל 5 מנהרות באורך כולל של כ-20 ק"מ וכן 8 גשרים באורך כולל של כ-3.5 ק"מ.