נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין פנה השבוע בדחיפות למנכ"ל משרד הביטחון דן הראל בשם ארגון חברות ההסעה בישראל בנוגע לעיכובים בתשלום לחברות שסייעו למערכת הביטחון במהלך מבצע "צוק איתן".
הפנייה של לין נעשתה לאור השיבושים במערכת התשלומים של משרד הביטחון, שגורמים לעיכובים בתשלום לספקים ומאלצים את חברות ההסעה למצוא מקורות מימון ואשראי אחרים בכדי להמשיך ולהתקיים.
מנכ"ל ארגון חברות ההסעה בישראל שוקי שדה, הפועל במסגרת איגוד לשכות המסחר ומייצג את החברות הפרטיות העוסקות במתן שירותי הסעה, בין השאר גם במתן שירותי הסעה למשרד הביטחון, הסביר כי במהלך מבצע "צוק איתן" העניקו עשרות חברות היסעים שירותים מתוגברים למשרד הביטחון.
אמר שדה: "בשל דרישת משרד הביטחון, החברות תיגברו את פעילותן, ביום ובלילה, באמצעות הגדלת כמות כלי ההסעה, הסעה וליווי חיילים וחיילי מילואים בצמוד ליחידות, החלפת נהגים בהעברת כלי הסעה ריקים, הלנת נהגים וכלכלתם ועוד, דבר שהביא לגידול בהוצאות של החברות ההיסעים בכ-30-80%.
"התשלום ממשרד הביטחון נעשה בדרך כלל 60 יום מהגשת חשבונית. מרבית החברות אמנם קיבלו תשלום מקדמה קטן יחסית בגין השירותים, אולם לצערנו, בעקבות הכשלים של מערכת 'נתיבים' (מערכת התשלומים של משרד הביטחון) נגרמו עיכובים ארוכים בביצוע תקשורת, תחשיבים וקבלת אישורי תשלום תמורת שירותי ההסעה, דבר שהביא לפיגור של משרד הביטחון בביצוע התשלומים, ועדיין נותר חוב גדול לחברות ההסעה".
מבדיקת ארגון חברות ההסעה עולה כי משרד הביטחון מעכב תשלומים לחברות ההסעה בסך סכום של כ-60 מיליון שקל על שירותיהן בתקופת מבצע "צוק איתן".
בפנייתו להראל ציין לין: "מצבן של חברות ההיסעים הורע והן נאלצות למצוא מקורות מימון ואשראי כדי להמשיך ולהתקיים. חלק מחברות ההסעה קורסות תחת נטל האשראי".
לין ביקש מהראל לפעול בדחיפות להסדרת התשלומים לחברות ההסעה, בכדי למנוע קשיים העלולים להוביל לנזקים כבדים לעוסקים בענף.