בקרוב: צי הרכבות הקלות בירושלים יגדל ל-18 רכבות

השר כץ: הגדלת צי הרכבות תביא לשיפור התדירות ותפחית את הצפיפות בקרונות. כיום פועלות בקו 14 רכבות בלבד.


00:00 ,07.12.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ, הנחה היום (יום רביעי) את צוות תוכנית אב לתחבורה ירושלים להערך להגדלת צי הרכבות בתוואי הרכבת הקלה בירושלים ל-18 רכבות, לעומת 14 הפועלות כיום. עם הפעלתה המלאה של הרכבת הקלה יופעלו בקו 21 רכבות.

השר כץ ציין כי הגדלת צי הרכבות של הרכבת הקלה תביא לשיפור התדירות של הרכבת ותפחית את הצפיפות בקרונות.

לדבריו, גידול צי הרכבות יתאפשר מיד לאחר שחברת סיטי פס תעמוד בכל תנאי הבטיחות הנדרשים ממנה בהתאם להמלצות צוות הבטיחות הבינ"ל (ה-ISA).

יצויין כי צוות הבטיחות הבינלאומי התנה את הפעלתם של 18 הרכבות בתגבור צוות הפקחים במרכז הבקרה של סיטי פס.

הפקחים הנוספים יסייעו להתמודד עם התקלות הקיימות עדיין במערכת הקשר ובמערכת האיתור והשליטה של הרכבת הקלה.

לדברי מנהלי צוות הבטיחות הבינלאומי, הגדלת מספר הפקחים במרכז הבקרה תאפשר לצוותי הבקרה להתרכז באופן מלא בתפעול השוטף של הרכבות ובבטיחותן.

במקביל, תמשיך חברת סיטי פס במאמציה לתקן את הליקויים הטכנולוגיים במערכות הקשר והאיתור ולהערך להפעלה מלאה של הרכבת.

השר כץ ציין כי הוא מצפה מחברת ויאוליה- המפעילה את הרכבת מטעם סיטי פס - להציג באופן מלא את יכולת השליטה והניהול של הרכבת הקלה ואת תרשימי הטיפול במגוון תרחישי התפעול, כתנאי להגדלת צי הרכבות .

  

שר התחבורה הוסיף כי חברת ויאוליה מחויבת להעניק לתושבי ירושלים את המערכת הטובה והבטוחה ביותר, ומשרדו עושה הכל כדי לסייע להם בכך. "לא נוכל להתפשר או להקל בנושאי הבטיחות, גם אם ידרשו עוד זמן ואמצעים מצד הזכיין לעמוד בדרישות", אמר כץ.

בימים הקרובים יציג צוות תוכנית האב לתחבורה בי-ם, אשר תכנן ומפקח על הפרויקט, את תוכניות ההערכות לתגבור צי הרכבות הקלות בפני מ"מ מנכ"ל משרד התחבורה, אלכס לנגר, כדי לקבל את אישורו הסופי להגדלת מס' רכבות ולשיפור שירות הרכבת הקלה לציבור הנוסעים.

יצויין כי בחודשים האחרונים הצליחה חברת סיטיפס להתגבר על חלק מבעיות שהתגלו בתקופת ההרצה, אולם כאמור נותרו עדיין סוגיות מקצועיות וניהוליות המחייבות שיפור, כתנאי להסמכת הרכבת הקלה והפעלת צי הרכבות במלואו.

צוות הבטיחות ((ISA מונה לפני למעלה משנה כגוף בלתי תלוי מטעם המדינה והזכיין, ואמור לבחון את מערכות בטיחות של הרכבת הקלה ולאשר את נסיעתה. את המומחים הבינלאומיים מלווה צוות תוכנית אב לתחבורה בירושלים.