"אנחנו, תושבי הצפון, בכלל והמגזר עסקי בפרט, רואים חשיבות עליונה בהקמתו של שדה תעופה בינלאומי בצפון. הארץ. הוא יאפשר לתושבי הצפון לפתח כלכלה שאינה תלויה במרכז, כמו פיתוח תעשיית תיירות ענפה של בתי מלון, מסעדות ותיירות נופית בצד תיירות צליינית.שדה תעופה צפוני יאפשר יצוא מוצרים והבאת חומרי גלם למפעלי תעשיה תוך הקטנת עלויות הובלה, וכדומה. וזאת עוד לפני אלפי מקומות העבודה הישירים שיובטחו לתושבי הצפון עם הקמת שדה התעופה. כדי להמריץ כלכלה בפריפריה דרושים עוגנים כלכליים, כמו פרויקט גדול שבהקמתו מושקעים כספים רבים המשמשים לרכישת חומרי גלם ומוצרים בסביבה הכלכלית של הפרויקט, ושלאחר הקמתו ישמש מוקד תעסוקה לאנשי הסביבה ומקור למינוף עסקים רבים נוספים שיצמחו סביבו. שדה תעופה הוא מנוף כלכלי כזה. עם הגידול בעשייה ובצמיחה הכלכלית סביבו, ישאיר פרויקט עוגן כזה את האוכלוסייה החזקה מבחינה סוציו-אקונומית ויבלום את בריחת הכוחות החזקים למרכז".
שפר הדגיש עוד כי הקמתן של שדה תעופה צפוני חיונית חיונית גם מבחינת האינטרס הלאומי – להקטין את התלות במרכז הארץ ואת סכנת הניתוק של ישראל במקרה של מלחמה – כפי שראינו במהלך "צוק איתן", ובימי שלום, להפחית את עומסי התנועה במרכז ולחסוך בהוצאות דלק וזמן נסיעה המוערכות בעלות של מאות מיליוני שקלים למשק.
בלשכת המסחר מציינים עוד כי ממשלות ישראל הכירו בהקמתו של שדה תעופה בינלאומי בצפון כפרויקט לאומי עוד ביולי 2002. ועדת בודינגר, שהממשלה אימצה את מסקנותיה בפברואר 2009, המליצה על הקמת שדה תעופה בינלאומי בצפון. אני מקווה ומאמין כי הכללת הקמתו של שדה התעופה הצפוני בתקציב 2015 וקביעת לו"ז לתחילת עבודות ולסיומן מסמנות כי הפעם מדובר לא רק בהחלטות אלא גם במימושן", ציין נשיא לשכת המסחר והתעשיה.