רשות שדות התעופה מוסרת כי למעלה מ- 1.2 מיליון נוסעים יעברו באפריל ובמהלך פסח בנתב״ג - גידול 33% ביחס לחודש מרץ. כ-60 אלף נוסעים ביממה צפויים לעבור בנתב״ג במהלך חופשת הפסח בטיסות הבינלאומיות. יום השיא בנתב״ג צפוי להיות ה-21 באפריל, ערב החג. עם זאת, עקב המצב הביטחוני היקף הנוסעים במהלך חופשת הפסח השנה צפוי להיות נמוך בכ-40% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
היעדים המובילים בפסח 2024 יהיו יוון וקפריסין, עם כ-60 תנועות מטוסים ביממה וכ-1,840 טיסות במהלך חודש אפריל. יעדים מובילים נוספים הם איחוד האמירויות, ארה״ב ואיטליה.
שרת התחבורה מירי רגב: ״למרות שהלחימה בעזה ובגבול הצפון עדיין נמשכת, משרד התחבורה מקדם את ההיערכות לגידול בתנועת הנוסעים וחזרת החברות הבינלאומיות לישראל וממנה בתנועה האווירית. יחד עם רשות שדות התעופה והנהלת נתב״ג אנו מעודדים את חזרתן של חברות התעופה הבינלאומיות שעצרו את פעילותן כאן מאז תחילת המלחמה. מטרתנו היא להגדיל את היצע הטיסות והיעדים, וכך ליצור תחרות שתוביל להפחתת מחירי הכרטיסים. אני שמחה לראות שמאמצינו נושאים פרי וחברות תעופה נוספות חוזרות אלינו לקראת פסח, ויאפשרו לכלל תושבי ישראל, ובייחוד משרתי המילואים, לצאת להתרענן בחו״ל. יחד עם כל עם ישראל אני מתפללת לשובם המהיר של כל החטופים לקראת חג החירות, ושנזכה לחגוג איתם יחד את ליל הסדר״.
מרש״ת נמסר כי במהלך אפריל צפויות לחזור ארצה חברות תעופה בינ״ל נוספות ובהן בריטיש, איבריה, KLM, אייר קנדה ואחרות. רשות שדות התעופה אישרה לחברות התעופה את כלל בקשותיהם לטיסות העונה. עוד נמסר כי רש״ת נערכת להיקף הנוסעים הצפוי לעבור בנתב״ג בתקופת הפסח, הגדילה את מערך העובדים בשדה, מפעילה קיוסקים לביצוע צ׳ק-אין מהיר ומשלוח מזוודות עצמאי, הוסיפה אמצעי בידוק אלקטרוניים מהירים לקיצור התורים ומסלולים מיוחדים לבעלי כבודת יד בלבד, ותרחיב את מערך השאטלים להסעת נוסעים בין הטרמינלים לחניונים.