מעל 2 מיליון נוסעים עברו במהלך אפריל בטיסות בינלאומיות בנתב״ג, עלייה של 8.6%. שלוש חברות התעופה עם הגידול המשמעותי ביותר בתנועת נוסעים בטיסות בינלאומית בנתב״ג הינן WizzAir, ארקיע ואל על. מתחילת השנה עלתה תנועת הנוסעים בנתב״ג בכ-6.5%.
שינוע המטענים בחודש אפריל עמד על 28,790 טון ומגלם עלייה של 5.98% לעומת אפריל 2018. במטוסי נוסעים שונעו 15,346 טון ובמטוסי מטען שונעו 13,444 טון.
מתחילת השנה (ינואר עד אפריל) שונעו בנתב״ג 117,491 טון מטען לעומת 115,311 בתקופה המקבילה אשתקד – עלייה של 1.87%.
שר התחבורה והמודיעין ישראל כץ ציין כי ״הסכם שמיים פתוחים הגדיל את היצע הטיסות לצרכן הישראלי ופיתוח הקווים למזרח מראה עלייה משמעותית בתנועת הנוסעים הבינלאומית מנתב"ג. אנו נמשיך ונפתח את התעופה הבינלאומית לבן גוריון ולרמון במטרה לאפשר לצרכן הישראלי אפשרויות בחירה כלכליות אטרקטיביות״.
מרש״ת נמסר כי טרמינל 1 המחודש ייפתח בנוסף לפעילות הבינלאומית הגדלה גם לפעילות פנים ארצית מלאה (הכוללת טיסות נכנסות ויוצאות מאילת) ב-1 ביוני. הנוסעים בטיסות פנים ארציות יטוסו מטרמינל 1 לאילת ויחזרו מאילת (משדה התעופה רמון-אילת) חזרה לטרמינל 1 לאולם קבלת נוסעים חדש מודרני ומרווח.