סמנכ"ל מבצעים ברשות שדות התעופה (רש"ת), אודי ברעוז, אמר היום (ד') במסגרת כנס התעופה האזרחית, שרש"ת מחויבת לפתח את נתב"ג על מנת להמשיך ולשפר את הבטיחות, לתת מענה לגידול הרציף בתנועת המטוסים והנוסעים בנמל ולקלוט בעתיד את התעופה המסחרית משדה דב, עם פינויו.
בהמשך להחלטת הממשלה על פינוי שדה דב והעתקת פעילות התעופה המסחרית ממנו לנתב"ג, רש"ת החלה בתכנון לבניית חניות, דלפקים ושערי יציאה בנתב"ג, החיוניים לקליטת קיבולת הטיסות. ההיערכות נובעת גם מכך שעדיין לא התקבלה החלטה לגבי הקמת שדה תעופה משלים לנתב"ג, ולכן נתב"ג צפוי להמשיך לקלוט את רוב התנועה לישראל וממנה גם בשנים הבאות. גם כשתתקבל החלטה לגבי שדה משלים, משך הזמן לבנייתו מוערך בכעשר שנים (תכנון ובנייה, כמקובל בעולם).
רש"ת מצויה בעיצומה של תוכנית פיתוח, בעלות של כ-5 מיליארד שקל, הכוללת, בין השאר, שדרוג של מערך המסלולים בנתב"ג, הקמת מגדל פיקוח המתוכנן לגובה של כ-100 מטר (המגדל הנוכחי בגובה 49 מטר), שמותאם לצרכים החדשים של נתב"ג לאחר השלמת פרויקט המסלולים, וכן בניית נמל התעופה בינלאומי בתמנע.
בנוסף, במגדל הפיקוח הקיים הותקנו בחודשים האחרונים מערכות טכנולוגיות מתקדמות לשיפור הבטיחות, ביניהן מערכת ה-ASMGCS לפיקוח ולבקרה על תנועה קרקעית של מטוסים באזור המסלולים ותיאום מידע מבצעי באמצעים אלקטרוניים לכל עמדת פיקוח ובקרה (מערכת סטריפים אלקטרוניים).
בשנה האחרונה הותקנה בנתב"ג מערכת לאיתור עצמים זרים על המסלול (FOD), מהמתקדמות בעולם. נתב"ג הינו אחד מנמלי התעופה הראשונים בעולם המתקין מערכת כזו ומשתמש בה לשיפור בטיחות המטוסים בנמל.
הרשות הכניסה בשנים האחרונות לשימוש הדרכתי ומקצועי סימולטור מכ"מ לאימון פקחי הטיסה, בו מתאמנים למעלה מ-100 פקחי המכ"מ. בעתיד הקרוב יורחב הסימולטור גם למאמן TWR, לאימון כל פקחי מגדלי הפיקוח של רש"ת: בן גוריון, אילת, עובדה, הרצלייה, חיפה וראש פינה.
ברעוז הוסיף, כי בנוסף למחויבות רש"ת להשקיע בשיפור הבטיחות ובהתאמה לגידול בקיבולת, קיימת השקעה במערכות ביטחוניות לשיפור השירות לנוסע (HBS) והקפדה לשיפור חווית הנוסע בנתב"ג.