חברת שדה התעופה של קהיר הזרימה 500 מיליון לירות מצריות ממקורות התקציב שלה כדי לממן את השלב השני בפרויקט אבטחת שדה התעופה, כך מסר מקור רשמי לתקשורת המקומית. המקור ציין כי השלב השני של אבטחת שדה התעופה בקהיר כולל עבודות באזור המסועים למזוודות. הוא הוסיף כי השלב השני כולל רכישת מכשירים מתקדמים לשיקוף וכן מכשירים מיוחדים לאיתור חומרי נפץ.
רשויות שדה התעופה התקינו מצלמות מעקב על החומות המקיפות את השדה כדי לפקח על האזור שמסביבו. המקור הביע ביטחונו כי שדה התעופה מאובטח לחלוטין לצורך קבלת כל מי שמבקש לבקר במדינה.
מאידך גיסא, אישר המקור כי התנועה האווירית רשמה עלייה של 15% במהלך השנה הנוכחית לעומת השנה שעברה, וזאת הודות לשיפור התנועה התיירותית. המקור העריך כי התנועה האווירית צפויה להתאושש עוד יותר בשנה הקרובה הודות לעלייה בתנועה בשדות התעופה המקומיים.