עיראק: תחל הפעלתו של שדה התעופה הבינלאומי בכרכוך

במהלך השבועיים הקרובים יחלו טיסות מכרכוך ליעדים בחו״ל כגון טורקיה, לבנון ואיראן. טיסות פנימיות בשדה התעופה יכללו טיסות לבגדד הבירה


10:20 ,11.07.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

לשכתו של מושל מחוז בכרכוך שבצפון עיראק הודיעה כי בשבוע הבא תחל הפעלתו של שדה התעופה הבינלאומי של העיר. הפעילות תכלול טיסות פנימיות ובינלאומיות. 

 

מושל המחוז, ראקאן סעיד אלג׳בורי, מסר כי פתיחתו של שדה התעופה חשובה עבור 4.5 מיליון תושבי המחוז והמחוזות הסמוכים. בהודעת משרד התחבורה העיראקי נמסר כי במהלך השבועיים הקרובים יחלו טיסות מכרכוך ליעדים בחו״ל כגון טורקיה, לבנון ואיראן. הטיסות הפנימיות יכללו טיסות לבגדד הבירה. 

 

במקור, נמל התעופה בכרכוך היה שדה תעופה צבאי. הוא שימש את הכוחות האמריקאים לאחר 2003 ולאחר מכן את כוחות הצבא העיראקי. במשך תקופה ארוכה ביקשו השלטונות בכרכוך מהממשלה המרכזית בבגדד לפתוח שדה תעופה בינלאומי ובסופו של דבר בקשות אלה נענו.