שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ חנך היום את טרמינל 1 המחודש, בנמל התעופה בן גוריון שישמש את טיסות ה"לואו קוסט" הבינלאומיות בנתב"ג.
בטקס פתיחת טרמינל 1 שנערך היום בהשתתפות נציגי רשות התעופה האזרחית (רת"א), רשות שדות התעופה (רש"ת) ונציגי חברות תעופה מהארץ ומחו"ל, אמר השר כץ כי פתיחתו של טרמינל 1 המחודש היא תוצאה ישירה של מהפכת השמיים הפתוחים: "שדרוג טרמינל 1 לטיסות הלואו קוסט היא ההוכחה הטובה ביותר להצלחתה של מהפכת השמיים הפתוחים, שבזכותה הגיעו לישראל טיסות אלו שטרמינל 1 תוכנן במיוחד עבורן. כמי שהוביל את מהפכת השמים הפתוחים, משלב הרעיון עד ליום החגיגי הזה, עבורי זהו יום משמח במיוחד" הוסיף השר כץ.
במסגרת הסבת טרמינל 1 לטיסות ה"לואו קוסט" עוצב מחדש הטרמינל לשירות הנוסעים בטיסות הבינלאומיות ברוח שדרות בן גוריון. במסגרת השדרוג הותקנה בו מערכת בידוק ביטחונית אוטומטית (HBS) לכבודת הנוסע ושיפור השירות תוך רמת בטחון גבוהה כגון זו הקיימת בטרמינל 3, מתחם הבידוק לכבודת יד הורחב תוך הוספת טכנולוגיות בידוק ביטחוניות, נוספו עמדות לדרכונים ביומטריים, נפתחו תשעה שערי יציאה למטוסים נוספים ועוד. בטרמינל 1 צפויים לעבור מידי שנה כמיליון וחצי נוסעים.
השר כץ ציין כי פתיחת שוק התעופה לתחרות והוזלת המחירים לצרכן הביאה לגידול מאסיבי בתעופה האזרחית בישראל. "המהפכה הצרכנית עתידה להימשך והגברת התחרות על קווי הטיסות הביאה לגידול ישיר במספר הנוסעים והטיסות בנתב"ג, ולירידה של עשרות אחוזים במחירי כרטיסי הטיסה תוך הרחבת ההיצע לנוסעים" אמר השר כץ.
מרש"ת נמסר כי בטרמינל המחודש נפתח מתחם דיוטי פרי הכולל חנויות ורשתות שונות. עוד נמסר מרש"ת כי בסוף השנה תיפתח הזרוע הרביעית בטרמינל 3, במבנה שישתרע על שטח של 17 אלף מ"ר, ויכלול 8 שערי עלייה חדשים למטוסים. פתיחת נמל התעופה רמון ליד אילת, נמל התעופה הבינלאומי החדש הראשון המוקם בישראל מאז קום המדינה מן היסוד צפויה גם היא בעונת החורף כאשר נמל התעופה רמון ישנה את פני התיירות בישראל בכלל ובאילת בפרט תוך סגירת שדה התעופה במרכז העיר אילת ופינויו שיאפשר לעיר לצמוח ולהתפתח.