נתב"ג מסכם את 2016: 70% מתנועת הנוסעים בשדה – ישראלים

במהלך השנה עברו בנמל תעופה בן גוריון כ17.3 מיליון נוסעים בטיסות בינלאומיות. מנהל נתב"ג שמואל זכאי: פלח שוק טיסות ההמשך התרחב מאוד השנה, הפיתוח של נתב"ג הינו קריטי למדינה


10:21 ,01.01.2017 מאת: מערכת פורט2פורט

השר ישראל כ"ץ: "אני גאה על תרומתי לאחת המהפכות הצרכניות - חברתיות הגדולות של השנים האחרונות.  פתיחה של השמיים בישראל עליו חתמתי היה בכדי להתאים את ישראל למגמה העולמית. זו הייתה משימה  על גבול הבלתי אפשרי, חברות התעופה הישראליות איימו בקריסה, אבל אנחנו רואים היום שלא רק שהן לא קרסו - הן מרוויחות  ובעיקר הציבור הרוויח. הצרכן הישראלי נוסע יותר ומשלם פחות."

 

מנהל נתב"ג שמואל זכאי ציין :" כי למרות שנתב"ג זוכה להכרה  רחבה כאחד משדות התעופה בהם חווית הנוסעים מדורגת באופן קבוע כחוויה טובה עד טובה מאוד בתחום השירות לנוסע, אנו מחויבים  יותר מתמיד  בשנה האחרונה לשינויי תרבותי ברמת השירות הנקבעת ע"י כלל העובדים באם מקרב חברות התעופה זכיינים  וכלל נותני השירות  . כדי להמשיך ולמצב  חווית  שירות  ברמה גבוהה לתנועת הנוסעים הגדלה באופן דרמטי אנחנו אקטיביים  בקרב כלל שותפי הפעילות ומעודדים את רמת השירות מעבר למתחייב  במודל עידוד  ותגמול עד אחרון העובדים הקיים גם  בנמלי תעופה מובילים בעולם"

 

עוד הוסיף זכאי וציין כי :"העולם התעופתי דינמי ומשתנה. הגידול המשמעותי בתעופה בישראל בשנה האחרונה הינו  של הישראלים.  70% מסך כלל תנועת הנוסעים השנה בנתב"ג הינם נוסעים ישראלים ורק 30% הינם תיירים. זה אחוז הזרים הנמוך ביותר בחמש השנים האחרונות ונתון מדאיג מאוד לגבי המוצר התיירותי בישראל, ושינויי לטובה מבחינת מדיניות השמיים הפתוחים והוזלת מחירי הטיסות לצרכנים הישראלים".

 

"פלח שוק שהתרחב מאוד השנה הינו של טיסות ההמשך - קונקשיין בנתב"ג. זה שינוי עמוק במאפייני הפעילות של נתב"ג שהפך  להיות שדה אטרקטיבי לחברות התעופה המתאימות את הנטוורקינג שלהם ללוח הטיסות מנתב"ג. חברות כמו טורקיש, פגאסוס ואירופלוט מובילות היום שוק טיסות ההמשך מנתב"ג לאירופה  וברור מכאן כי המדינות אשר הובילו את הגידול של 1.6 מיליון נוסעים השנה היו אוקראינה, טורקיה, הולנד, וקפריסין, מרביתן  כאמור בטיסות המשך לאירופה. בראייה לשנים קדימה ברור כי פוטנציאל הגידול של נתב"ג הינו ביכולת שלו להיות אטרקטיבי לטיסות מעבר גם לחברות תעופה מהמזרח במודל עסקי שיאפשר למדינה צמיחה תעופתית ותעסוקתית. אנו מחויבים לתמוך בכך שחברות תעופה תוכלנה לטוס מכאן, הביקושים כבר  קיימים ואנו מחויבים לאפשר אותם כאשר הפיתוח של נתב"ג הינו קריטי למדינה".

 

חמש המדינות המובילות את פלח תנועת הנוסעים הגדול בנתב"ג הן: טורקיה עם 1.6 מיליון נוסעים (מרביתם טיסות מעבר), ארה"ב עם 1.45 מיליון נוסעים, גרמניה עם 1.2 מיליון נוסעים, איטליה עם 1.5 מיליון נוסעים,  ורוסיה וצרפת עם 1 מיליון נוסעים כל אחת.

 

חמש חברות התעופה המובילות בנתב"ג והמהוות כחמישים אחוז מהתנועה בנתב"ג הן: אל על עם 5.5 מיליון נוסעים, טורקיש עם 932,000 נוסעים בשנה, איזי ג'ט עם 719,000 נוסעים, איירופלוט עם 704,000, ארקיע עם 650,000, וישראייר עם 548,000 נוסעים בשנה .

 

מנהל נתב"ג שמואל זכאי הוסיף כי: "נתב"ג עבר מהפכה בהיבט של נוסעים המשרתים את עצמם, ואנו נמשיך ונעודד ביצוע רישום לטיסה מהבית גם השנה. מי שעשה את הצ'ק אין בבית או בקיוסק נהנה מחוויית טיסה בתורי בידוק מקוצרים, וממערכת בטחון אוטומטית ייחודית המתקדמת מסוגה בעולם שפותחה ברשות שדות התעופה וסייעה לעובדה כי תורי הבידוק בביטחון קוצרו מאוד".

 

עוד נמסר מרש"ת כי משדה התעופה בעובדה קיימת עלייה של 97.8% במספר הנוסעים - 128,595 בשנת 2016 לעומת 65,006 בשנת 2015.