ירדן מתנגדת להקמת שדה התעופה תמנע

ירדן פנתה לארגון העולמי לתעופה אזרחית, היות ולטענתה תנועת המטוסים בשדה רמון תפגע בריבונות הממלכה ותגרום לסכנה לבטיחות הטיסות בעקבה


11:25 ,27.07.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

מקור במשרד התחבורה הירדני אישר ביום ראשון כי הממלכה פנתה לנשיא הארגון העולמי לתעופה אזרחית ICAO השייך לאו"ם והבהירה את התנגדותה להקמת שדה התעופה רמון בתמנע.

 

הירדנים טוענים כי הקמת השדה הישראלי החדש בקרבת שדה התעופה בעקבה נוגדת את אמנת שיקגו משנת 1944. הם הביעו חשש כי תנועת המטוסים לשדה החדש בתמנע תפגע בריבונות של הממלכה.

 

הירדנים טוענים גם, כי הם חוששים לבטיחות המטוסים בעקבה, מה עוד ששלוש אקדמיות ללימוד טיסה עושות שימוש בשדה הירדני הזה.

 

לפי הירדנים, יו"ר הארגון העולמי השיב להם כי כבר פנה לצד הישראלי בעניין השדה בתמנע. כמו כן, הוא הציע לירדנים מומחים טכניים, שיסייעו לבדוק את חששותיהם בתחום בטיחות הטיסה, במידה שהנמל בתמנע יחל לפעול באופן סדיר.

 

הירדנים הבהירו כי בשלב זה, אין כל שינוי בעמדתם השוללת באופן מוחלט את הקמת השדה הישראלי בתמנע.