משרד התחבורה הסורי נתן אישור לחברת התעופה הלובית להשתמש במרחב האווירי הסורי וזאת בהתאם לבקשה קודמת שהגישה החברה. בפוסט שפורסם בעמוד הפייסבוק של משרד התחבורה נמסר כי שר התחבורה, המהנדס עלי חמוד עלי, אישר למטוסים של חברת ״ליביאן איירליינס״ לעבור במרחב האווירי הסורי.
המשרד ציין כי האישור התבסס על בקשה שהוגשה בעבר על ידי רשות התעופה האזרחית הלובית למשרד התחבורה ולארגון התעופה האזרחית הסורית. עוד נמסר כי החלטה זו היא חלק מההסכם האווירי בין המדינות והיא תועיל לסוריה מבחינה כלכלית.
מעבר המטוסים הלובים במרחב האווירי של סוריה יחסוך להם זמן ומשאבים. בשל עקיפת המרחב הסורי מאז תחילת המלחמה, נרשמה עלייה במחירי כרטיסי הטיסה של החברה הלובית וזאת בגלל התארכות המסלול ליעדים מסוימים.
נכון להיום, השימוש במרחב האווירי הסורי מוגבל למספר חברות מצומצם בלבד, ובכלל זה חברות איראניות, חברת התעופה העירקית, חברת התעופה הלבנונית וקטאר איירווייז. בחודש מאי אשתקד הודיעה חברת אמירייטס איירליינס על כוונתה לחדש את טיסותיה לסוריה לאחר הפוגה של 8 שנים.