היסטוריה: טיסת הסמכה ראשונה נחתה בנמל התעופה הבינ״ל רמון

בתחילת התרגיל הוסר הלוט מעל שלט נמל התעופה הבינלאומי רמון במעמד רונה רמון ומשפחתה. השר כץ החליט לקרוא לשדה התעופה ע״ש אילן ואסף רמון ז״ל. השר כץ: הצורך בשדה התעופה הבינלאומי החדש בדרום ברור


13:23 ,16.07.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

מגדל פיקוח: ״ארקיע 883 מגדל ״רמון״, רוח 010, חמישה קשרים, רשאי לנחות על מסלול 19״. כך נשמעה טיסת ההסמכה הראשונה, שנחתה היום (שני) בשעה 10:00 בבוקר על המסלול החדש בשדה התעופה הבינלאומי רמון ע״ש אילן ואסף רמון, בתמנע שליד אילת. 

 

הטיסה בוצעה במסגרת תרגיל ההסמכה של שדה התעופה, בהשתתפות שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ, מנכ״ל רש״ת יעקב גנות, יו״ר דירקטוריון רש״ת, אליעזר מרום, מנהל רת״א יואל פלדשו, ראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי, ראש המועצה האזורית איילות חנן גינת, מפקד מחוז דרום במשטרת ישראל מוטי כהן, רונה רמון ומשפחתה וכוחות הצלה רבים, בהם נציבות כבאות והצלה, משטרת ישראל ומד״א.

 

השר כץ ציין כי תרגיל ההסמכה הנערך בשדה התעופה רמון הוא צעד נוסף וחשוב לקראת פתיחתו של נמל התעופה הבינלאומי, בעונת החורף הקרובה. התרגיל מצטרף לשורה ארוכה של פעולות הנדרשות כדי לקבל את אישור רשות התעופה האזרחית (רת״א) לפתיחת השדה. 

 

בתחילת התרגיל, הוסר הלוט מעל שלט נמל התעופה הבינלאומי רמון ע״ש אילן ואסף רמון, במעמד רונה רמון ומשפחתה. השר כץ החליט לקרוא לשדה התעופה ברמת תמנע ע״ש אילן ואסף רמון ז״ל, כאות הערכה והוקרה של מדינת ישראל למשפחת רמון. ״אין דבר יותר סמלי ומתאים להנצחת שני האישים החשובים שתרמו כה רבות למדינת ישראל ולקרוא על שמם את שדה התעופה״, הוסיף שר התחבורה.

 

נמל התעופה רמון נבנה בהשקעה של 1.8 מיליארד שקלים מתקציבה של רש״ת וממכירת המקרקעין של שדה התעופה באילת. מסלול ההמראות והנחיתות הארוך של השדה, מאפשר לכל סוגי המטוסים, כולל מטוסי ג׳מבו גדולים להמריא ולנחות ברמון מכל שדה תעופה בעולם. שר התחבורה החליט להאריך את מסלול ההמראות והנחיתות של שדה התעופה רמון ל-3.6 קילומטרים, במקום 3.1 כפי שתוכנן, זאת בעקבות לקחי מבצע צוק איתן. 

  

במהלך בנייתו של שדה רמון הוכפל מספר חניות המטוסים מ-30 לכ-60 רחבות מטוסים, המאפשרות חנייה בשדה לכל צי המטוסים הישראלי הקיים. בנוסף, הוקמה גדר ביטחונית  בגבול עם ירדן המגינה על הנמל הבינלאומי בפני ירי טילים.

 

שטח הנמל החדש משתרע על פני כ-3,500 דונם, ושטח הטרמינל מתפרס על כ-35 אלף מ״ר. נמל התעופה רמון כולל מגדל פיקוח בגובה של כ-50 מטרים. השדה החדש שיחליף את נמל התעופה של אילת, ישמש כשדה תעופה בינלאומי נוסף של מדינת ישראל בעיקר לטיסות לאירופה וממנה, טיסות טרנס אטלנטיות וכן לטיסות פנים ארציות. הטיסות הראשונות ליעדים באירופה יחלו בעונת החורף הקרובה. 

 

שר התחבורה ישראל כץ ציין כי הקמת נמל תעופה בינלאומי חדש חיונית לפיתוחם של נתיבי האוויר בישראל וממנה. ״הצורך בשדה התעופה הבינלאומי החדש בדרום כתוצאה מהגידול במספר הנוסעים ומהפוטנציאל התיירותי הגבוה של מדינת ישראל ואזור הדרום ברור ושדה רמון יהיה אבן שואבת ליצירת אלפי מקומות עבודה במישרין, בכללם בתעשיית התיירות והנופש, התחבורה והשירותים. השדה החדש ישמש כשדה  אלטרנטיבי נוסף של מדינת ישראל לשעת חירום״.