הארכה של ארבעה חודשים נוספים בטיסות חינם לאילת למפונים

משרד התחבורה מאריך בארבעה חודשים נוספים את הטבת טיסות חינם מאילת ואליה, ונסיעה חינם בתחבורה הציבורית למפונים מיישובי קו העימות, ולמשפחות החטופים והשבים


13:48 ,16.03.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

הממשלה אישרה את בקשת שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב להאריך בארבעה חודשים נוספים את טיסות החינם מאילת ואליה ואת הטבת נסיעה ללא תשלום בכל קווי התחבורה הציבורית עבור מפוני הדרום והצפון ועבור משפחות החטופים.

 

משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, בשיתוף עם משרד האוצר, יזם הארכה נוספת של הטבת טיסות חינם לאילת וממנה עד 7 ביולי 2025. כמו כן, אישרה הממשלה את הארכת הזכאות לנסיעות חינם בתחבורה הציבורית, באמצעות פרופיל מיוחד בכרטיס רב-קו, למי שפונה מביתו בהחלטת ממשלה. הטבות אלה מצטרפות לשורה של צעדים שיזם משרד התחבורה לטובת המפונים, מאז ימיה הראשונים של מלחמת חרבות ברזל.

 

הזכאות לטיסות חינם תוענק לתושבים ביישובים המפורטים בהחלטה, אשר ממשיכים לשהות במתקני קליטה באילת. פרטים לגבי אופן מימוש הזכאות יפורסמו באתר המשרד בימים הקרובים, לרבות המועד ממנו יוכלו התושבים המפונים ששוהים במלונות במידע לשוב ולממשה.

 

הזכאות לנסיעה חינם בתחבורה הציבורית תוענק ליישובי חבל תקומה שעדיין קיימת מניעה ביטחונית לחזור אליהם וכן לתושבי היישובים במרחק עד 5 קילומטרים מגבול הלבנון שפונו במהלך המלחמה. התושבים ביישובים אלה יהיו זכאים להטבת הרב קו, הן אם חזרו להתגורר ביישובם והן אם הם ממשיכים לשהות במקום אחר עד לחודש יולי. התושבים הזכאים לכך יכולים לרכוש את הסדרי הנסיעה ולהטעין את המנוי באופן דיגיטלי בכרטיס הרב קו.

 

כמו כן אישרה הממשלה כי משפחות החטופים ימשיכו לקבל את הטבת טיסות החינם ונסיעה חינם בתחבורה ציבורית, ללא קשר למקום מגוריהם.

 

שרת התחבורה מירי רגב: ״לבנו עם כל מי שנאלץ להתפנות מביתו עקב איומי הטרור בחזית הדרום והצפון, ואנו מחויבים לסייע להם בכל דרך ולהקל על חייהם ככל האפשר. עד שישובו לביתם. ממשלת ישראל החזירה את השקט והרגיעה לגבולנו הצפוני והדרומי, אך המצב עדיין מתוח והלחימה עלולה להתחדש. במקביל לתהליכי השיקום של יישובי הצפון וחבל תקומה, מתחילים חלק מהתושבים לחזור לבתיהם, ואנו מחויבים לעשות הכל כדי לתמוך ולסייע להם. אני מתפללת כי בקרוב מאד נזכה לראות את כל החטופים מתאחדים עם משפחותיהם. אני מודה לשותפינו במשרד האוצר על המשך ההתגייסות למען המפונים, משפחות החטופים וכלל אזרחי ישראל. יחד נעמוד באתגרים הגדולים שלפנינו״.