במכרז הדגל לבניית טרמינל הנוסעים ואזורי התמך של שדה התעופה בתמנע (שדה רמון) אישרה ועדת המכרזים של רשות שדות התעופה את זכייתה של חברת דניה סיבוס. עלות הפרויקט היא כ-400 מיליון שקל.
טרמינל הנוסעים החדש ייבנה על שטח של כ-30 אלף מ"ר וייתן מענה ליותר משני מיליון נוסעים בשנה. הטרמינל יכלול אולמות מרווחים לנוסעים בטיסות בינלאומיות ופנים-ארציות וחנויות דיוטי פרי.
המכרז להקמת הטרמינל החדש יצא לדרך פחות משנה וחצי מאז הנחת אבן הפינה להקמת נמל התעופה. מגדל פיקוח בשדה רמון שנבנה בימים אלה מתנשא לגובה של כ-50 מטר, החלו להיסלל מסלולי הנחיתה וההסעה, עמדות חניה למטוסים רחבי גוף ובינוניים, רחבות חניה למטוסי טורבו-פרופ, מגרשי חניה לכלי רכב ומערך כבישים מהיר, בן ארבעה נתיבים, שניים לכל כיוון, שיוביל את הנוסעים משדה התעופה לאילת בתוך 10 דקות.
שדה התעופה רמון שבתמנע הינו שדה התעופה האזרחי הראשון שנבנה מהיסוד מאז קום המדינה. השדה ישמש כנמל תעופה נוסף של מדינת ישראל ויחליף את נמלי התעופה אילת ועובדה לטיסות פנים-ארציות ובינלאומיות. עלות הקמת נמל התעופה רמון נאמדת ב-1.7 מיליארד שקל.
בעקבות לקחי מבצע צוק איתן החליט שר התחבורה ישראל כץ להאריך את מסלול ההמראות והנחיתות של שדה התעופה רמון ל- 3.6 ק"מ במקום 3.1 ק"מ, דבר שיאפשר לכל סוגי המטוסים, כולל מטוסי ג'מבו גדולים, להמריא או לנחות בתמנע מכל שדה תעופה בעולם, ובמטרה לאפשר שדה תעופה אלטרנטיבי נוסף בישראל.
השר כץ אמר הבוקר: "שדה התעופה הבינלאומי רמון הוא פרויקט לאומי בעל חשיבות עליונה, שיפתח את העיר אילת בתעסוקה, בנייה ובהגדלת מספר התיירים. פינוי שדה התעופה הקיים באילת יאפשר את פיתוחה של העיר צפונה, תוספת אלפי יחידות דיור ומלונות ייבנו בעיר. הדבר ישפר באופן משמעותי את איכות חייהם של תושבי העיר".