אמיר שני, סגן נשיא איגוד לשכות המסחר, הוציא לאחרונה מכתב חריף אל שר החקלאות אבי דיכטר בנוגע להודעת השירותים הווטרינריים בעניין מתן שירות ליבוא ויצוא בנתב״ג לפיה ״לא יינתן מענה במשרד השירותים הווטרינרים של משרד החקלאות בנתב״ג בימים א-ה בין השעות 16:00 עד 20:00״. במסגרת ההודעה התבקשו היבואנים ״שלא לייבא בע״ח באותן השעות״.
ד״ר שלמה גראזי, רופא וטרניר ראשי יבוא ויצא במשרד החקלאות, שחתום על ההודעה, נימק כי ההחלטה לצמצם את שעות הפעילות בנתב״ג, כך שלא יינתן מענה ליבואנים וליצואנים החל משעה 16:00 ועד 20:00 לאורך כל ימות השבוע, נובעת מ״שינויים באופן העסקת העובדים״ בנתב״ג. עוד ציין ד״ר גראזי בהודעתו כי ״מטבע הדברים, צפויים להיות עיכובים במתן השירותים בכל התחומים״.
שני כותב במכתבו לשר החקלאות דיכטר כי ״לא יעלה על הדעת כי בשל אילוצי כ״א במשרד החקלאות יהיה כמעט בלתי אפשרי לייבא ו/או לייצא בע״ח, שכן ההחלטה כאמור תקשה על העוסקים בתחום באופן בל יתואר״.
מר שני גם הגיב למכתבו של ד״ר תמיר גשן, מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, אשר טען כי ״גם בשדות תעופה מרכזיים ברחבי העולם, שעות מתן השירות הניתן ע״י השירותים הווטרינריים מוגבלות. למשל, נמלי האוויר המרכזיים של גרמניה, צרפת והולנד, בהם יש 9-14 שעות ללא פעילות במהלך כל ימי העבודה בשבוע. מיותר לציין כי תנועת בעלי חיים והמוצרים בנמלים, דוגמת סכיפול - הולנד, גדולה משמעותית בהשוואה לנתב״ג״.
שני כותב לגשן כי ״לנוכח התגובות הקשות של היבואנים, חברות התעופה וחברות השילוח להודעתו של ד״ר גראזי לא ברור לנו כלל כיצד נפלה ההחלטה על צמצום הפעילות ׳לאחר מיפוי יעדי ושעות הטיסה בהן התנועה המסחרית של בעלי חיים המגיעים לישראל הינה מינימלית׳״.
שני תוהה: ״׳האם קיימתם פגישות בנושא עם חברות התעופה הישראליות? האם בדקתם את ההשלכות המסחריות והתפעוליות?׳״. כמו כן שני מציין כי כלל לא ברור לו מהיכן קיבל ד״ר גשן את המידע הנוגע לשעות הפעילות של המחלקות הווטרינריות בנמלי התעופה הגדולים באירופה ומציין כי בשדה התעופה של פרנקפורט אגף בעלי החיים פתוח 24/7 וכי שעות פעילות הווטרינר בימי השבוע הן בין 6:30 בבוקר ל-22:00 בלילה ואילו בסופי ששבוע ובחגים הן 07:30 בבוקר ועד 22:00 בלילה. בבריטניה, מציין שני, שירותי בקרה ליבוא וליצוא בע״ח בנמל התעופה הית׳רו פועל 7 ימים בשבוע ופתוח 24 שעות ביממה. כך גם לדברי שני בנמלי תעופה בצרפת ובהולנד.
שני מוסיף ומציין בתשובתו לד״ר גשן כי ״לצערנו נמנעת מציין במכתבך את העובדה כי באירופה פועלת מערכת המפשטת הליכים, מערכת מקוונת כלל אירופאית בשם Traces לניהול סיכונים ולניטור תנועות בעלי חיים המאפשרת בקרה רגולטורית יעילה על כניסה ויציאה של בעלי חיים״. לדברי שני, ״פלטפורמה זאת משפרת את שיתוף הפעולה והתיאום בין הרשויות המוסמכות של מדינות האיחוד האירופי ומדינות שאינן באיחוד האירופי, אך גם בין הסוחרים לעצמם לבין הרשויות המוסמכות שלהם. כאשר מתקבלת החלטה של משלוח, הצדדים המעורבים מקבלים הודעה ויש להם גישה למסמכים הרלוונטיים״. לדברי שני, ״מן הראוי שישראל היתה שותפה לתהליכים הרגולטוריים המתקדמים של אירופה ובכך ניתן היה לפשט את מערכת היבוא וכפועל גם לצמצם את שעות העבודה״
שני מזכיר במכתבו לד״ר גשן כי הובלת בעלי חיים באוויר מוגדרת כסחורה רגישה וככזו חייבים למזער עד למינימום את זמן ההמתנה של בעלי החיים בנמלי המוצא והיעד. שני מזכיר לד״ר גשן כי ״הובלת בעלי חיים היא תהליך מורכב ועתיר גורמים מעורבים הכולל לא רק את גורמי הרגולציה אלא גם את גורמי הטיפול במשלוח מהשוגר, משלחי מטענים, מסופי מטען וצוות חברת התעופה לרבות המטפלים וכו׳. התהליך דורש סינכרוניזציה מלאה בין כל הגורמים הנוטלים חלק בתהליך היצוא והיבוא, לרבות גורמי הרגולציה הנדרשים לאשר את יציאת וכניסת בעלי החיים״.
במכתבו מבקש שני משר החקלאות ומהשירותים הווטרינריים כי ההחלטה לצמצם את שעות הפעילות תוקפא וכי תיערך בחינה מחדש של הנושא תוך שיתוף והיוועצות עם כלל מקבלי השירותים.
עותקים ממכתבו של אמיר שני נשלחו לח״כ ניר ברקת, שר הכלכלה והתעשייה, מר אורן לביא, מנכ״ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר, מר כפיר חן, ראש מינהל המכס ועו״ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר.
משרד החקלאות בתגובה: גם במהלך השעות הללו יינתן מענה חירום בכל הנוגע לאישור ייבוא בעלי חיים
משרד החקלאות מסר בתגובה: ״השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר מעמידים לרשות הציבור את השירות של אישור ייבוא וייצוא בע״ח ומוצריהם בכל שעות היממה, למעט 4 שעות בלבד. צמצום שעות השירות ב-4 שעות בלבד נעשה מתוך הכרח, עקב הקצאת כוח אדם במקום. כמו גם, במסגרת מיפוי וסקירה של הגעת בע״ח לישראל נמצא כי בשעות אלה ישנו יבוא מזערי של בע״ח. חשוב לציין כי גם במהלך השעות הללו יינתן מענה חירום בכל הנוגע לאישור ייבוא בעלי חיים. עוד יצוין כי בשדות תעופה רבים בעולם בהם יש תנועת ייבוא וייצוא בע״ח ומוצריהם, מוגדרות שעות פעילות מצומצמות של היחידה הווטרינרית, כך שבישראל שעות השירות נרחבות מהמקובל בחלק גדול מהמדינות בעולם. לעניין המכתב השני, מכתב זה התקבל במשרדנו רק היום, נלמד אותו ונגיב בהתאם״.