רש"ת קיימה בנתב"ג תרגיל מעשי לפינוי מטוס ממסלול

במסגרת התרחיש נערך תרגול של פינוי מטוס 747 שנפגע לאחר נחיתה ונשאר על המסלול כשהוא מונח על גחונו


00:00 ,12.08.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

במסגרת התרחיש נערך תרגול של פינוי מטוס 747 שנפגע לאחר נחיתה ונשאר על המסלול כשהוא מונח על גחונו
 
רשות שדות התעופה (רש"ת) דיווחה כי לראשונה היא ביצעה בנתב"ג תרגיל מעשי לפינוי מטוס ממסלול. מרש"ת נמסר כי בתרגיל נטלו חלק כל הגורמים המרכזיים בנתב"ג וכן גורמים מקצועיים שעוסקים בתחום פינוי מטוס ממסלול.
 
התרגיל נערך במסגרת היערכות נתב"ג לכל מקרה בו מטוס נתקע על מסלול ללא יכולת תנועה עצמית ולצורך תרגול חילוץ ופינוי מטוס ממסלול יחיד והתאמתו למתן מענה לאירוע בו יידרש פינוי מטוס מהמסלול.
 
במסגרת התרחיש נערך תרגול של פינוי מטוס 747 שנפגע לאחר נחיתה ונשאר על המסלול כשהוא מונח על גחונו.
 
התרגיל בחן את שיפור ותרגול המענה המשולב להתמודדות בתרחיש חירום תעופתי, מתן מענה ותיאום הפעילות המשותפת של הגורמים השונים בתרחיש חירום ופינוי מטוס מהמסלול ובמסגרת דרישות ה-ICAO לתוכנית חילוץ מטוס ממסלול הכוללת: נוהל משותף, המצאות ציוד חילוץ, צוותי הפעלה מיומנים, תאום ותזמון תהליכי פינוי בין הגורמים השונים.
 
בתרגיל לקחו חלק כל הגורמים המרכזיים בנתב"ג וגורמים מקצועיים העוסקים בתחום פינוי מטוס ממסלול ביניהם: רש"ת, אל על, משרד התחבורה וכוחות חיצוניים.
 
מנכ"ל רש"ת, קובי מור, נכח בתרגיל וציין לשבח את גורמי נתב"ג על ההיערכות לביצוע התרגיל ועל קיומו בפועל. מור ציין כי "קיימת חשיבות רבה לתרגול פינוי מטוס ממסלול פעיל בנמל תעופה. בחנו לראשונה את מורכבות הפינוי על מטוס התרגול של רש"ת והלקחים מהתרגיל יופקו ויופנמו במסגרות הנדרשות".