יוביל את מהלך קליטת שלושה מטוסי איירבוס חדשים הצפויים להצטרף לצי החברה בקרוב. גרין, סא"ל במיל', מחליף בתפקידו את ישראל בן חיים אשר ביקש לפרוש מהתפקיד
חברת התעופה ישראייר הודיעה היום על מינויו של עופר גרין לתפקיד מנכ"ל חברת התעופה, הפועלת בתוך קבוצת ישראייר, וזאת במקומו של ישראל בן חיים שהחליט לפרוש מתפקידו.
עופר גרין (47), סא"ל במילואים, מילא בעברו שורת תפקידים בכירים בחיל האוויר, ביניהם מפקד טייסות קרב. מאז שחרורו, לפני כשמונה שנים, צבר גרין ניסיון עסקי וניהולי רב כסמנכ"ל מכירות ולוגיסטיקה של חברת דוד לובינסקי בע"מ וכמנהל יחידה עסקית בקבוצת אסם סחר, תפקיד אותו הוא מסיים בימים אלה. בתפקידו באסם סחר היה אחראי על צוות של 320 איש המשרת 232 נקודות מכירה ומחזור מכירות של 600 מיליון שקל.
גרין ינהל את חברת התעופה של קבוצת ישראייר, כשתחת אחריותו צוות של כ-400 עובדים. במסגרת תפקידו יוביל את מהלך קליטת 3 מטוסי האיירבוס 320 החדשים של החברה הצפויים להגיע לישראל, ואת החלפת מטוסי ה- ATR הפועלים בטיסות הפנים ארציות, בדגמים חדשים.
גרין מחליף בתפקידו את ישראל בן חיים (60), המסיים את תפקידו לאחר כשנתיים וחצי. בן חיים, אל"מ במיל' בחיל האוויר ומנהל נתב"ג לשעבר, היה אחראי במסגרת תפקידו על ניהול חברת התעופה והתמקד בשיפור המערך, בעיקר בהיבטי הבטיחות והשירות. בנוסף, ניהל וריכז את הסבת צי מטוסי החברה מבואינג לאיירבס. לפני מספר חודשים פנה בן חיים וביקש כי עם סיום קליטת מטוסי האיירבס יאותר לו מחליף והוא יוכל לסיים את תפקידו. בן חיים נעתר לבקשת בעלי החברה להמשיך בתפקידו עוד מספר חודשים עד איתור מחליף וביצוע תהליך חפיפה מלא ומסודר.
ישראל בן חיים: "אני מסיים תקופה מרתקת ועמוסה באתגרים. ישראייר היום היא חברה מעולה, עם צוות מהטובים והמסורים אותם ניהלתי בקריירה שלי עד כה. אין לי ספק שהחברה אותה אני עוזב בסיפוק נמצאת בנקודת זינוק מעניינת לקראת העתיד והשינויים שעשויים להתרחש במשק התעופה הישראלי. אני מודה לבעלים על התמיכה והאמון ולצוות העובדים על הנאמנות והמסירות".
קבוצת ישראייר כוללת את חטיבת התעופה ואת חטיבת התיירות, המשווקת את מוצריה תחת המותגים נתור, יוניטל ויוסי טורס. היקף הפעילות של הקבוצה בשנת 2007 מוערך בכ-1.2 מיליארד שקל.
עופר גרין מונה למנכ"ל ישראייר
יוביל את מהלך קליטת שלושה מטוסי איירבוס חדשים הצפויים להצטרף לצי החברה בקרוב. גרין, סא"ל במיל', מחליף בתפקידו את ישראל בן חיים אשר ביקש לפרוש מהתפקיד
00:00 ,09.09.2008