נחתם הסכם שמיים פתוחים בין ארה"ב וישראל

ההסכם החדש מתיר לחברות תעופה מישראל ומארה"ב לבחור מסלולים ויעדים שונים על פי דרישת שוק הנוסעים והמטענים, וזאת ללא הגבלה על מספר חברות התעופה או מספר הטיסות


00:00 ,25.04.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

ההסכם החדש מתיר לחברות תעופה מישראל ומארה"ב לבחור מסלולים ויעדים שונים על פי דרישת שוק הנוסעים והמטענים, וזאת ללא הגבלה על מספר חברות התעופה או מספר הטיסות
 
שר התחבורה האמריקאי, מר ריי לה-הוד, הודיע ביום שישי שעבר כי ישראל וארה"ב חתמו על הסכם שמיים פתוחים בתחום התעופה האווירית אשר מתיר לחברות תעופה מישראל ומארה"ב לטוס ליעדים בשתי המדינות הללו.
 
שר התחבורה האמריקאי הוסיף כי ישראל היא המדינה ה-97 במספר אשר חותמת על הסכם "שמים פתוחים" עם ארה"ב.
 
במסגרת ההסכם החדש, חברות תעופה משתי המדינות תוכלנה לבחור מסלולים ויעדים שונים על פי דרישת הצרכנים, הן בתחום הנוסעים והן בתחום המטענים, וזאת ללא הגבלה על מספר חברות התעופה מארה"ב או מישראל שירצו להפעיל את השירותים הללו, או על מספר הטיסות שירצו להפעיל.
 
ההסכם אף מעניק הזדמנויות רבות לחברות תעופה מישראל ומארה"ב להעניק שירותים לשוק באמצעות הסכמי שיווק משותפים, בהם הסכמי קוד-שייר.
 
יש לציין כי ההסכם הקודם בין ישראל וארה"ב הכיל הגבלות על הזדמנויות שונות בתחום הקוד-שייר וכן על מספר הערים שאותן ניתן לשרת במסגרת ההסכם. ההסכם החדש מסיר את ההגבלות הללו ומעניק הזדמנויות קוד-שייר באמצעות מדינה שלישית עבור חברות התעופה משתי המדינות.
 
ההסכם החדש ייכנס לתוקף לאחר שייערך טקס חתימה רשמי במעמד שני הצדדים.