סוויספורט אושרה להעביר קורס חומרים מסוכנים קטגוריה 6

הרשות לתעופה אזרחית הסמיכה את החברה כבית ספר לחומ"ס עבור כל הקטגוריות הנדרשות להובלה אווירית


00:00 ,03.03.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

לאחר תהליך שנמשך חודשים רבים אושרה סוויספורט כבית ספר לחומרים מסוכנים (חומ"ס) עבור כל הקטגוריות הנדרשות להובלה אווירית.

החל משנת 2010 מבצעת סוויספורט הדרכות בקטגוריות 8 עד 12 ללקוחות רבים בתחום התעופה, כולל קורסי קטגוריה 6 בעזרת מדריכה חיצונית.

בשנת 2013, לאחר השלמת כל הדרישות המחמירות של רשות התעופה האזרחית (רת"א), אושרה סוויספורט להדריך את היצואנים, המשלחים וחברות התעופה גם בקטגוריה 6 על ידי מדריך עובד החברה. לצורך ההסמכה הסופית, הקורס עבר ליווי צמוד של רת"א על ידי טניה אדלשטיין ואלון דונגי לצורך הסמכת המדריך והתכנים הנלמדים.

הקורס כולל 40 שעות הדרכה ובסיומן יידרש החניך לעבור מבחן מסכם. תעודה בינלאומית, המוכרת על ידי רת"א, תוענק למסיימים בהצלחה.

ממשובי החניכים שניתנו עד כה: "קורס מצוין, בגובה העיניים, שמועבר היטב ובאופן פרקטי וברור".

כך, קורס קטגוריה 6 ייעודי הועבר בתחילת פברואר לעובדי חברת DHL Express.

המדריך הראשי של בית הספר הינו שחם יעקובסון, שעובד בתחום התעופה משנת 1996 ובתפקידו הנוכחי משמש כקב"ט המטען של סוויספורט. שחם העביר בשלוש השנים האחרונות קורסי חומרים מסוכנים (חומ"ס) בקטגוריות שונות לעובדי המסוף ולחברות תעופה, כגון ישראייר וארקיע. בנוסף, סיים שחם בהצטיינות קורס מדריכי חומ"ס קטגוריה 6 שבוצע על ידי ארגון התעופה הבינלאומי (IATA) בז'נבה.

בשבועות הקרובים תחל תוכנית הדרכות שנתית, המאפשרת ללקוחות להירשם לקורסים ולריענונים הנדרשים. בנוסף, ניתן להזמין הדרכות ייעודיות לחברות, כולל הדרכות יום כלליות בנושא חומרים מסוכנים, במיקום ובזמן שנוחים ללקוח.