ממן הכפילה את שטח מרכז המיון בעלות 5 מיליון שקלים

בועז צפריר, מנכ״ל קבוצת ממן: ״רשמנו גידול של 30% בהיקף הפעילות במסוף וגידול של 45% בהיקף חבילות האיקומרס שעוברות במרכז המיון. הוצאנו לפועל תכנית חירום שתתאים את המסוף למציאות החדשה״. התכנית כוללת גיוס עשרות עובדים, הצטיידות באוהלי ענק ועוד


12:45 ,03.11.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

בשלושת החודשים האחרונים מסוף המטענים של ממן בנתב״ג רשם גידול של כ-30% בפעילות הייבוא והייצוא וגידול של 45% במספר החבילות שעוברות בממיינת וזאת בהשוואה לשנת 2019, שהייתה שנת שיא בפעילות. למעשה, בקבוצת ממן עומדים השנה לחצות לראשונה את רף 6 מיליון החבילות שעוברות במרכז המיון, נתון המבטא גידול של 20% בהשוואה לשנת 2019.

 

לאור השיבושים בשרשרת האספקה הגלובלית וההסטות המאסיביות של משלוחים מהשילוח הימי לשילוח האווירי שאף צפויים להתעצם במהלך 2022 החליטה קבוצת ממן להשקיע באופן מיידי כ-5 מיליון שקל בהתאמת מסוף המטענים למציאות החדשה, שאף עתידה להתעצם במהלך חגי הקניות בנובמבר.

 

לדברי בועז צפריר, מנכ״ל קבוצת ממן: ״כמי שמובילה את שוק המטענים האוויריים בישראל ומתוך הבנה מלאה של הסיטואציה המורכבת שבה נמצאים לקוחותינו, החלטנו לנקוט יוזמה ולהוציא לפועל באופן מיידי תכנית חירום, שעלותה כ-5 מיליון שקלים, שמטרתה היא לשחרר באופן מהיר ויעיל את המטענים האוויריים ותסייע להתאים את המסוף למציאות החדשה״.

 

תכנית החירום שמפעילה ממן וכבר מיושמת בשטח כוללת הרחבת מרכז המיון הממוכן בנתב״ג לחבילות איקומרס ומטען כללי, שכעת מסוגל לטפל בכ-8,000 חבילות בשעה (לעומת 3,700 טרם ההרחבה) ולמיין את החבילות לעד 100 ערוצי הפצה (לעומת 50 טרם ההרחבה). פעולה זאת תסייע לחברות הבלדרות וההפצה לקצר באופן משמעותי את זמני הפצת החבילות ללקוחות בהשוואה למה שהיה בעבר.

 

במקביל, הכשירה החברה במסוף המטענים כ-2000 אמצעי אחסון חדשים, הקימה מתחם מקורה לטיפול מיידי במטענים רגישים במיוחד וגייסה עשרות עובדים, שלאחרונה סיימו את תהליך ההכשרה ונקלטו במחלקות השונות. כמו כן, הגדילה החברה את שטחי האחסון והשינוע ב-20 אלף מ״ר ובמסגרת זאת אף הצטיידה בשלושה אוהלי ענק המשתרעים על שטח של 2,500 מ״ר שנועדו להגן על המטענים מפני פגעי מזג האוויר.

 

מעבר לכך, החברה ביצעה עדכון בנוהלי העבודה שנועדו למנוע את ההמתנה הממושכת של הנהגים להעמסת המשאית, הפעילה מחדש מערכות שינוע ושכרה עשרות טרקטורים מלגזות ומתקנים לפריקת מטוסים.

 

״אנו נשקיע כל שיידרש על מנת להתאים את עצמנו לעת החדשה אך במקביל מבקשים מהרגולטורים לשבת עם נציגי הענף ולקיים דיון ענייני על פתרונות מערכתיים לצמצום העומסים במסופי המטען האוויריים״, סיכם בועז צפריר.

 

קבוצת ממן פועלת בארבעה תחומי פעילות עיקריים: מסוף מטענים בנתב״ג, שירותים לוגיסטיים, שירותי תעופה ונדל״ן מניב. מספר העובדים בקבוצה מגיע לכ-2,800 אישה ואיש. ממן מחזיקה בנתח שוק של 53% בטיפול במטען האווירי בישראל באמצעות מסוף המטענים בנתב״ג שבו עוברים מדי שנה כ-194 אלף טון. לקבוצה זיכיון מרש״ת להפעלת מסוף המטענים עד 2029 עם אופציית הארכה נוספת של ארבע שנים.