תושבי אזור שדה התעופה של פרנקפורט עתרו לרשויות וביקשו הגנתם ממטרד הרעש בלילות. לופטהנזה: זה לא רווחי עבורנו להפעיל מספר חד ספרתי של טיסות בלילה
מנכ"ל חברת לופטהנזה, מר קרסטן ספור (Spohr) אמר כי הוא שוקל לוותר על פעילותם של 19 מטוסי המטען הפועלים במסגרת חברת התעופה הגרמנית, וזאת אם ייאסר על הפעלת טיסות לילה מנמל התעופה של פרנקפורט, כך מדווחת סוכנות ידיעות רויטרס.
על פי הדיווחים אמר מנכ"ל לופטהנזה כי "כל פעילות אשר תוביל להפעלת מספר חד-ספרתי של טיסות בלילה משמעותה כי לא יהיה זה רווחי עבורנו לתפעל צי של מטוסי מטען".
יש לציין כי תושבים מקומיים נאבקים לאחרונה בטיסות הלילה הפועלות משדה התעופה הגדול ביותר בגרמניה במקביל לחשיפת תוכניות להרחיב את שדה התעופה ולהוסיף לו מסלול נחיתה חדש. על פי פסיקה שניתנה לאחרונה בבית משפט נאמר כי האחריות להטלת איסור על טיסות לילה נמצאת בידי השלטון המקומי, וזאת לאחר שתושבים מקומיים פנו לרשויות בבקשה להגנתם מזיהום ורעש.
יש לציין כי בשנת 2007 השלטון המקומי אישר את הרחבת פעילות טיסות הלילה בשדה התעופה של פרנקפורט אך זאת בתנאי כי מספר הטיסות יוגבל ל-17 טיסות וכי הן יופעלו בין השעות 23 ל-5 לפנות בוקר. חברת לופטהנזה ציינה כי בכוונתה להפעיל עד שנת 2020 כ-23 טיסות מדי לילה משדה התעופה של פרנקפורט.
מנכ"ל לופטהנזה: נחסל את פעילות מטוסי המטען אם לא נוכל לטוס בלילה
תושבי אזור שדה התעופה של פרנקפורט עתרו לרשויות וביקשו הגנתם ממטרד הרעש בלילות. לופטהנזה: זה לא רווחי עבורנו להפעיל מספר חד ספרתי של טיסות בלילה
00:00 ,31.08.2009
עשוי לעניין אותך
בעקבות התוצאות הכספיות: לופטהנזה קרגו מקרקעת 6 מטוסי מטען
לופטהנזה קרגו: שירותי מטען חדשים בארה"ב ובאירופה
אבו דאבי: גידול של 8.1% בפעילות שדה התעופה הבינלאומי בחציון
לופטהנזה תפעיל לראשונה טיסות מטען סדירות לגוואדלחרה
מיזם AeroLogic בבעלות לופטהנזה קרגו ו-DHL אקספרס יוצא לדרך
לופטהנזה מבטלת את הקו אלכסנדריה- פרנקפורט