תחזית חברת DB SCHNKER, אשר מיוצגת בישראל על ידי חברת אוריין, עבור שוק ההובלה האווירית במהלך 2018 צופה כי נפח ההובלה באוויר יגדל במהלך 2018 בכ-9.3% - פי שתיים מהגידול העולמי שעומד על 4.3%. החברה מציינת כי יש לייחס גידול זה להתאוששות הכלכלה העולמית וצמיחה בדרישה למסחר אי-קומרס אשר מועבר רובו ככולו באוויר. במקביל, הצמיחה בנפח הקיבולת המוצעת לעומת 2017 נגררת מאחור והיא צפויה להיות נמוכה יותר מקצב הגידול במטענים המובלים.
תחזית חברת DB SCHNKER מציינת כי היא צופה שחברות התעופה יעלו את תעריפי ההובלה בכ-30 עד 40 אחוז בנתיבים פופולריים כמו הונג קונג לאירופה ולארה״ב. החברה מציינת כי עבור יעדים הידועים כ״האבים״ מהם יוצאת תנועת מטען רבה של אי-קומרס העלייה בתעריף יכולה להיות אף גבוהה יותר.
עוד צופה החברה כי עלייה במחירי דלק ודרישות ביטחוניות מחמירות יותר עלולות אף הן להוסיף על הלחץ בשל אגרות דלק וביטחון במהלך 2018.
נציין כי שוק ההובלה האווירית חווה התעוררות מרשימה במהלך שנת 2017 אשר מיוחסת ברובה לעלייה החדה במסחר האי-קומרס שתורם לתפוסה הולכת וגדלה על מטוסי הנוסעים והמטען.
נציין כי בכתבה שפורסמה לאחרונה בעיתון THE LOADSTAR אשר מתמחה בהובלה אווירית מאשימים משלחים אוויריים שונים חברות תעופה מסוימות בגין ניצול מצב העומס הקיים כרגע וביטול טיסות מתכוננות על מנת להגביר את מצוקת המקום ולהעלות את התעריפים בשוק ה״ספוט״.
הכתבה טוענת כי לאור עליית תעריפי ההובלה האווירית בחודשים האחרונים, משלחים אוויריים נאלצים להיאבק על מנת להבטיח מקום למטענים עבור לקוחותיהן, והם טוענים כי חברות התעופה מגבילות יותר ויותר את המקום הפנוי למטענים.
בכיר בחברת DHL Global Forwarding ציין בפני עיתון ה-Loadstar כי ״אנחנו רואים יותר ויותר משלחים משתמשים בשיטות תמחור דינמי, בייחוד בנתיבים מוגדרים. חברות התעופה מנצלות את המצב ולעיתים מבטלות טיסות מתוכננות, ולכן אנחנו צריכים לפצות על כך בטיסות חכורות על מנת להבטיח תנועת מטען חלקה״.
המשלחים טוענים כי חברות התעופה נמצאות כרגע במצב של ביטחון מופלג, ומציינים כי בעונת החוזים הקרבה חברות התעופה מצפות לעלייה של 15-20 אחוז בתעריפי החוזים השנתיים.
בריין ברק, בכיר בחברת SEKO Logistics ציין בכתבה כי ״בעוד הביקוש ממשיך לצמוח, ובמקרים רבים במהירות שיא, וכאשר קיבולת נפח חדשה לא עומדת להיכנס לשוק, אנחנו ערוכים לכך שהיצע מקומות נמוך על הטיסות ועלייה בביקוש הצרכני לאי-קומרס, ימשיך לדחוף את המחירים מעלה במהלך 2018״.
״כעת, כאשר ההיצע לעומת הביקוש נמצא במצב מאוזן פחות או יותר, חברות התעופה מכתיבות את המחירים שהוא עלות פלוס משהו. במקום שחברות התעופה יעבירו מטען בכל סכום שהוא – רק כדי למלא את המטוסים. תמחור דינמי הוא המודל השולט כיום, בייחוד עבור מפעילות מטוסי המטען״.