יצרנית המטוסים בואינג מפרסמת תחזית ל-20 שנים הבאות, לפיה שוק התעופה במזרח התיכון יזדקק ל-3,350 מטוסים חדשים, בעלות כוללת של כ-730 מיליארד דולר.
רנדי טינסת', סמנכ"ל שיווק בכיר בחטיבת המטוסים האזרחיים של בואינג, אמר: "אנו בבואינג צופים גידול מתמשך, של כ-5.6 אחוז בשנה במהלך 20 השנים הבאות. מודלים עסקיים יציבים והשקעה בתשתיות הם המאפשרים לחברות תעופה הפועלות באזור לנתב את תנועת הנוסעים דרך נמלי הבית שלהן ולהציע ללקוחותיהן את כל השירותים במקום אחד".
על פי התחזית של בואינג, כמחצית מהמטוסים החדשים במזרח התיכון יהיו מטוסים רחבי גוף, שעלותם מוערכת בכ-70% מסך ההשקעה במטוסים חדשים, ותעמוד על כ-520 מיליארד דולר. שני הנתונים הללו גבוהים משמעותית מהממוצע העולמי.
יותר ממחצית מסירות המטוסים במזרח התיכון יהיו מטוסים צרי גוף דוגמאת הבואינג 737 MAX. בואינג צופה כי הביקוש למטוסים מסוג זה יעמוד על כ-1,770 מטוסים, בשווי של כ-190 מיליארד דולר. הסיבה לעלייה החדה בביקוש למטוסים צרי גוף נובעת מהצמיחה המתמשכת של ענף חברות השכר (לואו-קוסט).
בואינג צופה ביקוש לכ-41,030 מטוסים חדשים ברחבי העולם, בעלות של כ-6.1 טריליון דולר. המטוסים החדשים יחליפו מטוסים ישנים יותר ויעילים פחות, ויעודדו צמיחה בשווקים מתעוררים וחידוש של מודלים עסקיים בקרב חברות התעופה.