שנת 2015 היוותה שנת שיא עבור חברת אל, עם הכנסות שהסתכמו ב-2.054 מיליארד דולר, לעומת 2.081 מיליארד דולר בשנה קודמת.
הרווח לפני מס של החברה ב-2015 הסתכם ב-145 מיליון דולר, הרווח הנקי הסתכם ב-107 מיליון דולר, לעומת הפסד של 28 מיליון דולר ב-2014. בנוסף, מחלקת החברה דיבידנד בהיקף של 15 מיליון דולר, בנוסף לדיבידנד שחולק לפני מספר חודשים בסך של 25 מיליון דולר.
יצוין, כי מניית אל על הציגה תשואה גבוהה מאוד בבורסה בתל אביב בשנת 2015 - 374% - שיעור המהווה גם תשואה גבוהה מבין חברות התעופה העולמיות. החברה נכנסה לתחום חדשני, במסגרתו השיקה את "קוקפיט" – מאיץ סטארט אפים בתחומי התיירות והתעופה.
ב-2015 הציגה אל על שיפור משמעותי בכל הפרמטרים הפיננסיים: עלייה ברווחיות הגולמית ל-461 מיליון דולר, המהווים שיעורי רווח של כ- 22.5%, בהשוואה ל- 13.4% ב-2014 ו-17.4% בשנת 2013; עלייה ברווחיות התפעולית ל-170 מיליון דולר ובשיעורי הרווח ל-8.3%, בהשוואה להפסד של 13 מיליון דולר ב-2014, ורווח תפעולי של 64 מיליון דולר בשיעור רווחיות של 3% ב-2013; יצירת מזומנים מפעילות שוטפת בסך של 271 מיליון דולר ועלייה ביתרות המזומנים והפיקדונות לסך של 189 מיליון דולר; ה-EBIDTA הגיע לכ-331 מיליון דולר (שיעור של כ-16% מהמחזור).
מנכ"ל אל על דוד מימון: "אנחנו מציגים תוצאות שיא בזכות שיפור דרמטי ביעילות התפעולית בשל הירידה במחיר הדלק, הכנסת מטוסים חדשים, טיסות בתמחור מודולרי במותג UPשהגדילו את הביקוש, השקעה ניכרת באתר הסחר האלקטרוני וחתימה על הסכם שכר היסטורי.
"אל על ניצבת היום בשורה הראשונה של חברות התעופה העולמיות לא רק מבחינת התשואה למשקיעים, אלא גם בהיבט החדשני, כמתחייב מהיותנו אומת סטארט-אפ. אני מקווה שנחתום בקרוב גם על הסכם התייעלות שכר עם הטייסים, שיאפשר התייעלות נוספת ושיפור שכרם על ידי חלוקת החיסכון בין החברה לבינם, וכך נוכל להמשיך בפיתוח מואץ של החברה ושל השירות לנוסעינו על רקע התחרות הגוברת בשוק התעופה העולמי".
סמנכ"לית הכספים של אל על דגנית פלטי: "אנו שמחים לסכם את שנת 2015 עם תוצאות שיא ברווחיות ועם שיפור משמעותי במדדים התפעוליים, התזרימיים והפיננסיים. ההוצאות התפעוליות של החברה פחתו ב-2015 ב-210 מיליון דולר, בעיקר בשל הירידה במחירי הנפט, למרות העלייה בהיקפי הפעילות של החברה. החברה פועלת להקטנת העלויות ולהמשך השיפור במדדים התפעוליים שלה. השיפור בתוצאות ואיתנותה הפיננסית של החברה מתבטאים, בין היתר, בעלייה חדה ב-EBITDA לכ-331 מיליון דולר, ובנזילות גבוהה המשתקפת בקופת המזומנים והפיקדונות של החברה, שהסתכמה בסוף 2015 בכ-189 מיליון דולר".
החברה הגדילה בשנה החולפת את מספר הנוסעים ליותר מ-5 מיליון לעומת 4.7 מיליון ב-2014 (גידול של 8%), בין היתר כתוצאה מהשקת המותג UP כמענה לתחרות בטיסות Low Cost. למרות פתיחת השמיים והתגברות התחרות נשארו שיעורי התפוסה יציבים ועמדו על 82%-83%. אתר הסחר האלקטרוני של החברה הגדיל את היקף המכירות שלו ל-270 מיליון דולר, לעומת 230 מיליון דולר בשנה קודמת. החברה הרחיבה את רשת הנתיבים עם פתיחת קו חדש לבוסטון, שם מרוכזות קהילות יהודיות והייטק גדולות.
במסגרת תוכנית ההצטיידות הגדולה בתולדות החברה, יוחלפו 13 מטוסים בצי רחב הגוף החל מ- 2017 ב-15 מטוסים החדישים והמשוכללים ביותר בשוק התעופה, מטוסי בואינג 787Dreamliner . המהלך צפוי להקטין את עלויות התפעול בכ-20%, יגדיל בצורה משמעותית את הניצולת, יאפשר להטיס מספר גבוה יותר של נוסעים לצד חוויית טיסה מפנקת ביותר בשוק, הן לנוסעי מחלקת תיירים והן לנוסעי הפרימיום.
החברה הצעירה את צי המטוסים ל-8 שנים בממוצע בצי צרי הגוף, עם קבלת שלושה מטוסים צרי גוף מסדרה 737-900. הצערת הצי מקטינה עלויות תחזוקה, מגדילה את כושר הניצול ומציעה חוויית נוסע טובה יותר.
בתום תקופה ממושכת של משא ומתן, חתמה החברה על הסכם שכר עם כל המגזרים בחברה, לאחר שלוש שנים בהן לא היה הסכם בתוקף. במסגרת ההסכם הוענקו תוספות שכר של 3% לכל העובדים, מענק חתימה של 3 מיליון דולר. כמו כן, בגין הרווח עליו דיווחה החברה, יקבלו העובדים על פי הסכם העבודה החדש תוספת שכר נוספת בשיעור של 1%. מעבר לכך החליט דירקטוריון החברה, בהמלצת המנכ"ל, להעניק השנה לכל העובדים והמנהלים בונוסים נוספים בהיקף של מעל 9 מיליון דולר, וזאת מעבר לתוספות השכר והמענקים שניתנו לעובדים בהסכם הקיבוצי.
בתגובה נמסר מוועד טייסי אל על: "שמחנו לראות כי בשנה החולפת אל על רשמה רווח נאה. אנו כמובן נמשיך להתגייס, כפי שהתגייסנו בשנה החולפת, לכך שהתוצאות בשנת 2016 יהיו טובות אף יותר. השיפור הניכר בתוצאות הכספיות נובע במידה רבה מהעבודה המאומצת ומהפריון הרב של כלל עובדי החברה, אשר עובדים לילות כימים. אנו משוכנעים שיהיה זה הוגן, הגון וראוי להתחיל ולהשקיע ביחסי העבודה ובכלל עובדי אל על ולתגמלם על הישגים יוצאי דופן, בדיוק כפי שהחברה יודעת לצמצם, לייעל, להקפיא ולקצץ בשנים פחות מוצלחות. דוגמא יפה לכך ניתן לראות בחברת התעופה אמריקן איירליינס, שרשמה לאחרונה רווח נאה והודיעה מיד עם היוודע על התוצאות כי למעלה מ-25% מהרווחים יוענקו לעובדים כבונוסים, וחלק ניכר נוסף יושקע בשיפור החברה והשירות ללקוחות. אנו חותרים ומצפים לסיים את המו"מ הנוכחי לקראת הקיץ, בתקווה שהשנה הקרובה תהיה טובה לא פחות משנת 2015".