שוק הובלת המטען האווירי מתחיל להתאושש

על פי נתונים של ארגון התעופה הבינלאומי, בחודש אוגוסט חלה עלייה של 3.6% לאור גידול בדרישה באירופה ובצפון אמריקה


00:00 ,06.10.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

על פי נתונים של ארגון התעופה הבינלאומי (IATA) מגזר הובלת המטען האווירי הולך ומתאושש.

נתוני חודש אוגוסט הראו עלייה של 3.6% בהובלת מטען ביחס טון/ק"מ בהשוואה לנתוני אוגוסט 2012. בחודשים שהובילו מתחילת השנה ועד אוגוסט עמדו הנתונים על גידול ממוצע בסך 0.7% בלבד.

מאחורי הגידול עומדת הצמיחה בדרישה באירופה ובצפון אמריקה. אירופה רשמה גידול של 3.4% באוגוסט, לעומת גידול של 2.1% בחודש יולי. צפון אמריקה רשמה גידול של 0.7% בהובלת מטען באוגוסט, בהשוואה לירידה של 1.2% בצריכה בתוך האזור.

מבחינה גלובלית הוביל המזרח התיכון את רשימת האזורים, עם עלייה של 28% בחודש אוגוסט. IATA מייחסת את הגידול לא רק לדרישה מוגברת, אלא גם למספר ההולך וגובר של שדות שטעון באזור.

באפריקה נרשמה ירידה של 9.7% בהובלת המטען האווירי באוגוסט, בניגוד לטרנד מאז תחילת השנה. גידול מרשים, של 12.6%, נרשם באמריקה הלטינית. אזור אסיה-פסיפיק, בו נרשמת מסורתית הפעילות הגדולה ביותר של הובלת מטען אווירי והוא אחראי ל-38% מסך הובלת המטען הגלובלית, רשם ירידה של 0.2% בחודש אוגוסט.

מנכ"ל IATA טוני טיילר היה זהיר עם גילויי אופטימיות: "ישנם מספר סימנים של שיפור בדרישה", אמר, "כשהנתונים רק עכשיו מגיעים לנתונים של 2011, כשסך הובלת המטען האווירי עמדה על 67 מיליארד דולר. השנה אנו צופים להכנסות של 59 מיליארד דולר, שווה להכנסות שהיו ב-2007".