חטיבת המטענים של אל על ערכה לאחרונה מפגש לקוחות בבית נחמיה בו נערכו עדכונים לגבי המשך פעילות מטוסי המטען של החברה עבור חקלאים.
רונן שפירא הודה ללקוחות ממגזר החקלאות שהגיעו לפגישה וסיפר להם בשקיפות על הנעשה בחטיבת המטענים של אל על בשנתיים האחרונות וביקש לדבר על ההתפתחות האחרונה באל על. שפירא ציין כי המציאות בשטח בתחום פעילות המטען האווירית כיום היא מציאות שונה לחלוטין מהמציאות של לפני התפרצות נגיף הקורונה, מבחינת קיבולת וביקושים.
שפירא סיפר לנוכחים כי מטוס המטען שפעל באל על במסגרת שת״פ עם חברה שותפה וטס 5 טיסות שבועיות לתל אביב ושתי טיסות שבועיות להונג קונג, הפסיק את פעילותו וזאת לאחר שהשותפים נתנו התראה של שבועיים ללקיחת המטוס לצרכיהם.
שפירא ציין כי בחברת אל על מודעים לחשיבות הנושא עבור השוק החקלאי הישראלי, בייחוד במהלך חודש דצמבר שנחשב חודש עמוס בתוצרת חקלאית – בעיקר פרחים בייצוא לשוק האירופאי.
לדבריו, פעילות מטוס מטען של אל על הוא נדבך מאוד חשוב בקיום של אל על כיום גם במחזורים וגם בתרומה שלו לפעילות ולהכנסות. ״נגרם נזק לאל על״, אמר שפירא.
הוא ציין כי פעילות אל על ירדה מתזרים הכנסות של 2 מיליארד דולר לפני פרוץ נגיף הקורונה למחזור של 600 מיליון דולר כאשר מתוך זאת פעילות מטוס המטען הניבה לחברה 130 מיליון דולר, קרי, נתח משמעותי ביותר.
לדבריו, אין בשוק היום מטוסי בואינג 747 זמינים לחכירה רטובה שכן כולם פעילים בשוק ההובלה בין סין לארה״ב ומניבים למפעיליהם סכומי עתק. יחד עם זאת שפירא ציין כי חטיבת המטענים של אל על נמצאת בימים אלה במו״מ לחכירה רטובה של מטוס בואינג 747.
שפירא ציין כי במקביל לכך חטיבת המטענים נוקטת בצעדי חירום נוספים לטובת חלופות להקצאת קיבולת לשוק הישראלי, בהם שימוש במטוסים קטנים יותר קרי 737 או מטוסי 767 ללא כיסאות הנוסעים, כמו גם שימוש במטוס מטען של איירבוס מדגם 321 – כל זאת החל מחודש דצמבר הקרוב. שפירא הוסיף כי חטיבת המטענים ממשיכה ותמשיך לחפש פתרונות עבור שוק המטענים הישראלי.
שפירא עדכן כי אל על מטענים מפעילה כעת שני מטוסי דרימליינר בקו תל אביב ליאז׳ לטובת המשך פעילות המטענים. ״יש לנו מחוייבות לשוק החקלאי״, אמר שפירא, ״ורק סחורה חקלאית עולה על הטיסות הללו״.
שפירא העריך כי החטיבה תכניס לפעילות בשבוע הראשון של חודש דצמבר מטוס בואינג 767 ללא כיסאות או מטוסי 737 בתצורת מטען, עקב הביקוש, וכן שימוש בשני מטוסי איירבוס 321 שיטוסו בקו תל אביב - לייפציג. כל הפעילות הזאת, ציין שפירא, מניבה לאל על כ-50% מנפח הקיבולת שהפעילה טרם נלקח ממנה מטוס המטען 747, אולם הדגיש כי החברה ממשיכה לחפש פתרונות נוספים.