פריצת דרך ביחסי התעופה בין ישראל ורוסיה. רשויות התעופה האזרחית של שתי המדינות חתמו על הסכם תעופה חדש, המאפשר לשתיהן להפעיל לראשונה טיסות סדירות ישירות, ללא כל הגבלה. כך הודיע היום שר התחבורה ישראל כץ .
כץ ציין, כי ההסכם החדש מאפשר לחברות תעופה של ישראל ורוסיה להפעיל טיסות סדירות בין כל נמלי תעופה ברוסיה לבין נמלי התעופה בן גוריון ועובדה. ההסכם הותנה בישום הסדרי אבטחה הולמים בנמלי התעופה ברוסיה לטיסות של חברות התעופה הישראליות.
הסכם התעופה נחתם בישראל בין מנהל אגף קשרי תעופה ברשות התעופה האזרחית ישי דון יחיא לבין מקבילו הרוסי סרגי ססקוטוב.
עד כה הפעילה אל על טיסות סדירות ישירות למוסקבה ולסנט פטרסבורג. מהצד הרוסי, חברת טראנס איירו הפעילה טיסות בין מוסקבה לנתב"ג, ואילו חברת רוסייה הפעילה טיסות בין סנט פטרסבורג לנתב"ג.
כץ הוסיף, כי מזכר ההבנות שנחתם בין ישראל לרוסיה מאפשר לכל אחת מהמדינות להפעיל עד 36 טיסות סדירות שבועיות בקו תל אביב-מוסקבה, לעומת 21 טיסות שהופעלו עד כה. בשאר הקווים בין ישראל ורוסיה, בניהם בקו תל אביב–סנט פטרסבורג, חברות ישראליות ורוסיות תוכלנה להפעיל טיסות נוסעים סדירות ללא כל הגבלה.
פריצת דרך נוספת הושגה בהרחבת האפשרויות להפעיל טיסות של חברות תעופה ישראליות במרחב האוירי של רוסיה. לדברי כץ, השימוש במרחב האווירי הרוסי חיוני להפעלת טיסות בין ישראל למדינות במזרח הרחוק, ביניהן סין, דרום קוריאה ויפן.
מנהל רשות התעופה האזרחית גיורא רום ציין כי ההסכם החדש הוא נדבך נוסף וחשוב ביישום מדיניות הליברליזציה של הסכמי תעופה. להערכת רום, יישום הסכמים אלה, בכפוף להסדרת סוגיית האבטחה בנמלי התעופה ברוסיה, יאפשר גידול משמעותי בתנועת הנוסעים, בטיסות ישירות בין ישראל לרוסיה.
לדברי כץ, ביטול הוויזות לרוסיה בשנת 2008, חל גידול בתנועת התיירות בין שתי המדינות. מהנתונים עולה, כי בשנת 2013 הסתכמה תנועת הנוסעים בין ישראל לרוסיה ב-900 אלף, רובם תיירים רוסים שהגיעו לישראל.