לופטהנזה קרגו מציעה שירות ניטור ומעקב אחר מטען

הניטור ייעשה באמצעות משדרים במשקל 50 גרם, תוך שימוש בתשתית סלולרית. המשדרים יספקו מידע בזמן אמת על מיקום ושלמות המטען


00:00 ,08.12.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

לופטהנזה קרגו תספק ללקוחותיה יכולת ניטור בזמן אמת בנוגע למיקום ואבטחת מטען.

הניטור ייעשה דרך משדרים שמשקלם 50 גרם וטכנולוגיה סלולרית. המשדרים תוכננו במיוחד לשימוש מוטס והם יופעלו אוטומטית ברגע שטיסה יוצאת לדרך.

מבחינת חברת התעופה, בעל המטען יוכל להצמיד משדר לכל מטען שהוא יבקש לנטר, ולהחזיר אותו בדואר לאחר שהמטען הגיע ליעדו.

לחלופין, חברת לופטהנזה תדאג שהמשדר יוצמד למטען בכתובת הספציפית אותה ציין בעל המטען או המשלח, כשהחיוב ייעשה רק במידה והמשלח (או בעל המטען) אכן בחר להשתמש בו.

השירות החדש מוצע, כבר בימים אלו, לכל לקוחותיה של לופטהנזה קרגו. "אנו מציעים ללקוחותינו פתרון ייחודי בעל ערך מוסף רב ושקיפות מלאה לאורך כל השרשרת המוטסת", ציין סגן נשיא החברה Thilo Schafer והוסיף: "השירות החדש מתאים לכל הלקוחות, קטנים כגדולים והממשק שלו קל ונוח".

לופטהנזה קרגו ציינה שהמשדרים עברו תקופת פיילוט אצל חברת הבת Swiss WorldCargo שתציע אף היא את השירות במהלך הרבעון הראשון של 2014.