ישראייר גרופ סיימה את שנת 2024 עם תוצאות שיא

החברה מדווחת על שיא במחזור ההכנסות – 453 מיליון דולר לעומת 390 מיליון דולר אשתקד, שיא ברווח הנקי - 24 מיליון דולר. אורי סירקיס, מנכ״ל ישראייר גרופ: ״מבקשים להודות ל-500 עובדי החברה המסורים שהובילו גם השנה את ישראייר לשנת שיא״


12:15 ,26.03.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת ישראייר גרופ, שהיא חברת האם של חברת התעופה ישראייר, פרסמה את הדוחות הכספיים לשנת 2024 ומדווחת על נתוני שיא בכל הפרמטרים. החברה מדווחת על שיא במחזור ההכנסות – 453 מיליון דולר בהשוואה ל-390 מיליון דולר אשתקד, שיא ברווח הנקי - 24 מיליון דולר בהשוואה ל-18 מיליון דולר אשתקד, שיא ברווח הגולמי - כ-79 מיליון דולר בהשוואה ל-60 מיליון דולר אשתקד, שיא בתזרים המזומנים מפעילות שוטפת - 74 מיליון דולר בהשוואה ל-27 מיליון דולר אשתקד, שיא בתרומת ה-EBITDAR - כ-58 מיליון דולר בהשוואה ל-32 מיליון דולר אשתקד, ושיא בכמות הנוסעים בנתב״ג - 1.46 מיליון נוסעים בהשוואה למיליון נוסעים אשתקד. בשנת 2025 מתכננת החברה להגדיל את כמות הנוסעים בכ-25 אחוזים לכ-1.8 מיליון נוסעים.

 

על אף שובן של החברות הזרות, צבר ההזמנות בפעילות הבינלאומית של ישראייר נכון ליום 23.03.25 עומד על שיא של כל הזמנים – 216 מיליון דולר - צבר הזמנות זה גבוה בכ-130מיליון דולר מצבר ההזמנות לאותו היום בשנת 2024.

 

אורי סירקיס, מנכ״ל ישראייר גרופ: ״שנת 2024 הייתה שנת שיא בתוצאות הקבוצה, שהושגו הודות למספר רב של מהלכים אסטרטגיים משמעותיים הכוללים השקעה בטכנולוגיה, ביזור סיכונים באמצעות חברות הבת, לצד הצטיידות והגדלת צי המטוסים ובעיקר התחזקות בביקוש למוצרי החברה. ב-2024 הוכפלו ההכנסות ממוצרים נלווים והוצגה צמיחה בממוצע הנלווים לנופש בכ-45%. בנוסף, הטמעה טכנולוגית של מערכת ALTEA הביאה לשיפור של כ-2 מיליון דולר, דולר ביחס לתקופה המקבילה, בהכנסות בתחנות החברה בחו״ל.  

 

״ישראייר הטיסה כמיליון וחצי נוסעים, והפעילה כ-5400 טיסות בינלאומיות כ-40 אחוזים יותר משנה שעברה, כשמספר עובדי החברה גדל בכ-20 אחוזים בהשוואה לשנת 2023. בשנה 2024 ביצעו עובדי ישראייר כ-10,000 ימי מילואים - השקולים לכ-35 משרות מלאות, המהוות כ-7% מסך עובדי החברה. בנטרול משרות אלו, ובנטרול גידול של כ-52 משרות של צוותי האוויר, שנקלטו לצורך הפעלת שני מטוסים נוספים, נותרה כמות עובדי החברה כמעט ללא שינוי בהשוואה לשנת 2023.

 

״שנת 2024 כללה מספר אירועים מהותיים התומכים בצמיחתה העתידית של החברה: רכישת השליטה במרכז התחזוקה בקפריסין, והגדלת כושר הייצור בכ-50 אחוזים. קליטת שני מטוסי איירבוס נוספים (ABX ו-ABY) במהלך הרבעון השלישי, שיממשו את מלוא הפוטנציאל לאורך כל שנת 2025. חתימה על הסכם לרכישת מלון נוסף באיטליה באמצעות חברת סקי דיל, בהשקעה של כ-3 מיליון יורו; חתימה על הסכם אסטרטגי עם איסתא לתקופה של 5 שנים, כולל קבלת מקדמה של 35 מיליון דולר; פתיחת הנתיב ללונדון בנובמבר 2024; השלמת המשא ומתן להסכם מועדון הלקוחות, המשותף לישראכרט ורמי לוי שיווק השיקמה. רכישת 3 מטוסי איירבוס מדגם 320 בסכום כולל של כ-60 מיליון דולר. אנו גאים בהישגים אלה, שמבססים את ישראייר כחברת תעופה מובילה, יציבה המציגה הוגנות מסחרית. אנו מבקשים להודות ל-500 עובדי החברה המסורים, שהובילו גם השנה את ישראייר לשנת שיא במגוון רחב של פרמטרים״.