בכוונת חברת טכנולוגיות חקר החלל מקליפורניה (Space Exploration Technologies – SpaceX) לשגר חללית מטען פרטית לחלל ב-19 במאי.
השילוח - שאמור להתבצע מקייפ קנוורל - במטרה לשאת מטען לצוות תחנת החלל הבינלאומית.
תוכנית לשגר את הרקטה "דרגון" בחודש פברואר, ולאחר מכן בסוף אפריל, נדחו בגלל שינויים שנדרשו בתוכנה.
הרקטה אמורה לשאת 521 ק"ג של מזון ומצרכים אחרים, אף אחד מהם אינו מציל חיים. הרקטה אמורה לשאת בחזרה לכדור הארץ 660 ק"ג ציוד מתחנת החלל.
אמר יו"ר SpaceX והמתכנן הראשי שלה אלון מאסק: "זהו שיגור ניסיון. יכול להיות שלא נצליח להגיע כל הדרך עד לתחנת החלל. לדעתי, יש לנו אפשרות טובה לכך, אבל הדבר החשוב הוא הידע שהרבה דברים יכולים להשתבש".
מאסק הרחיב לסוכנות הידיעות הצרפתית Agence France Presse על השיבושים בשיגורים הצפויים עד כה: "לוקח לנו יותר זמן משחשבנו לאבחן את כל המידע. אנו צריכים לוודא שהתוכנה תבצע נכון את כל הפקודות ולא תסכן את תחנת החלל".
בלבד SpaceX, חולקות שש חברות נוספות 10 מיליון דולר בכסף פדרלי, כדי לתכנן שיגורים. סוכנות החלל האמריקאית, נאס"א, התקשרה עם שתיים מהן, על מנת לבצע 12 טיסות ציוד לתחנת החלל עד 2016, בהן יינשאו סך של 22 טון ציוד.
SpaceX השלימה את הטיסה הראשונה שלה בדצמבר 2010 ושכנעה את נאס"א ביכולתה להמשיך ולטוס ולהתחבר לתחנת החלל. הדבר בהתאם להחלטת נאס"א, שטיסות לגובה נמוך יחסית באטמוספירה, כגון טיסות ציוד ושיגור לווינים, יבוצעו במיקור חוץ.