ועד עובדי אל על נגד עדכון יו"ר הדירקטוריון ומתן מענק לסמנכ"לים

ערב כינוס אסיפה של בעלי המניות הבהירו חברי הוועד שאין הצדקה בחברה שאינה נושאת רווח בצורה עקבית, לשנות את מדיניות התגמול, שעלולה לפגוע בחברה ולגרום לפערים גדולים בתנאי העסקת העובדים


13:59 ,07.01.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

ועד עובדי אל על מתנגד למדיניות תגמול נושאי משרה ועדכון השכר עם יו"ר דירקטוריון החברה עמיקם כהן.

 

במכתב ששלח הוועד לבעלי המניות בחברה, צוין שמחר, 7 בינואר, צפויה אסיפה של בעלי המניות, שתתבקש לאשר מדיניות עדכנית לתגמול נושאי משרה, כשבנוסף נמצא על היום עדכון הסכם הניהול עם יו"ר הדירקטוריון עמיקם כהן.

 

"ברצוננו להביא לידיעתכם", נכתב, "כי נציגות עובדי אל על, שהחזיקה עד לאחרונה בכ-6% ממניות החברה, מבקשת להצביע נגד מדיניות תגמול זו. אנו מזהים נקודות חולשה רבות במדיניות זו, אשר עלולות לפגוע בחברה. לא רק זאת, מדיניות שכר חדשה זו, אם תאושר במתכונתה המוצעת, תגרום לפערים גדולים מאוד בתנאי העסקה של כלל העובדים בחברה ותביא להשפעה לרעה על יחסי העבודה בחברה".

 

ועד העובדים ממשיך ופורס את הנקודות שלדעתו דורשות "תיקון מהותי": דחיית 30% בלבד מהמענק השנתי אינו מספיק ויש לפעול לדחיית אחוז גבוה יותר מהבונוס. השיטה הקיימת והמוצעת אינה מתאימה לחברה ששורת הרווח או ההפסד שלה נעה מדי שנה כמטוטלת, ובאופן מצטבר אינה נושאת כל רווח.  

 

מענק לסמנכ"לים. מניסיון העבר, נכתב, אל על מתגמלת את עובדיה בשנת רווח במענק בשיעור 36% מהשכר החודשי הבסיסי, תשלום מרבי של 6 משכורות בונוס לסמנכ"לים יהווה סכום הגדול פי 90 מבונוס לעובד ממוצע ופי 120 מהעובד החציוני בחברה. פער כזה אינו סביר, אינו מקובל בחברות בורסאיות מקבילות, ויש לדאוג להקטינו בערך של שני שליש.

 

לפי המדיניות שהציעה החברה, המנכ"ל יהיה רשאי להעניק מענק מצוינות של עד שתי משכורות לעד שלושה סמנכ"לים, גם בשנה בה אין מענקים כלל. כתוצאה מכך, נכתב, עשויים להיות בחברה בה עובדים 6,000 עובדים, 3 עובדים הזכאים למענק, למרות שיתכנו מאות עובדים מצטיינים אחרים שלא זכאים לדבר. הוועד דורש לבטל אפשרות זו.

 

למכתב צורפה חוות דעת של פרופ' צבירן, שמשווה את תגמול הבכירים באל על לחברות גדולות אחרות במשק. המכתב מצין שמן הדוח ניתן ללמוד, כי רכיב המענקים המוצע לבכירי אל על גבוה יחסית בהשוואה לחברות המדגם ומתעלם לחלוטין מהעובדה כי לרוב המכריע בחברות המדגם רווחיות עקבית וגבוהה מאוד, בהשוואה לאל על, ש"אינה עקבית ברווח, שילמה ותשלם חלק מהבונוסים עבור הפסדים מצטברים".

 

הוועד יוצא גם נגד פערי השכר הגדולים במיוחד באל על, בהשוואה לחברות תעופה בינלאומיות, וטוען שהצמדת שכר הבכירים באל על למדד אינה במקומה, במיוחד בשעה ששכר העובדים נשחק ריאלית מזה שנים.

 

חברי הוועד הודיעו גם לבעלי המניות, כי בכוונתם להתנגד לשינוי תנאי העסקה של עמיקם כהן, שכן אף על פי שהיקף משרתו צפוי לרדת לכ-81%, הוא עשוי  להפיק הכנסה גבוהה יותר. נכון להיום, נכתב ששכרו של כהן עומד על כ-1.2 מיליון שקל בשנה, ולפי הצעת התגמול החדשה, עשוי שכרו לטפס, ביחד עם הבונוס, לכדי 1.75 מיליון שקל בשנה, כהוא יהיה זכאי גם לשלוש משכורות מענק פרישה, שלא היו חלק מהחוזה הקודם.