השמיים הירוקים של בריטיש איירווייס

כחלק מהשאיפה להפחית ב-50% את פליטות הפחמן הדו חמצני עד 2050, החברה תקים מתקן שיהפוך פסולת עירונית למיליוני גלונים של דלק פחות מזהם


00:00 ,05.06.2013 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת התעופה בריטיש איירווייס הציבה לעצמה יעד להפחית ב-50% את כמות פליטת הפחמן הדו חמצני ממטוסיה עד לשנת 2050 בהשוואה לשנת 2005.

כחלק מפרוייקט שמיים ירוקים, החברה שמה לה למטרה להקים מתקן, שיהפוך 500 אלף טון של פסולת עירונית ל-16 מיליון גלונים של דלק biojet שהוא פחות מזהם. מדובר בכמות התואמת את כל צריכת הדלק של בריטיש איירווייס בנמל התעופה היתרו.

שריפת הדלק החדש תיהיה נקיה יותר משריפת נפט, תתרום לאיכות האוויר ותייצר רמות נמוכות יותר של חומר חלקיקי. בריטיש איירווייס התחייבה לרכוש את הדלק ה"ירוק" מהמתקן, שייבנה בעשר השנים הקרובות בעסקה שהיקפה 500 מיליון דולר.

בשנת- 2009 נכנסה בריטיש איירווייס לשותפות עם Solena, חברת טכנולוגיה המבוססת על אנרגיה מתחדשת בארצות הברית. ביחד מפתחות שתי החברות פרויקט ליצירת דלק biojet בר-קיימא, על ידי עיבוד פסולת עירונית באמצעות טכנולוגיית גזיפיקציית פלזמה (Plasma gasification). הפרוייקט שואף להקים תחנת דלק biojet בקנה מידה מסחרית בדרום-מזרח אנגליה, שיהיה הראשון מסוגו באירופה.

מאמצי החברה להפחית את כמות הפליטות מקבלים ביטוי גם במעבר בריטיש למטוסים בעלי טכנולוגיה חדישה ופחות מזהמת. בחודשים האחרונים רכשה החברה תריסר מטוסי איירבוס A380, שפולטים 10% פחות תחמוצת חנקן מהבואינג 747-400 וישרתו את הקווים ללוס אנג'לס ולהונג קונג.

בנוסף, החברה רכשה את מטוסי ה-787 דרימליינר, שיחליפו רבים ממטוסי הבואינג 767-300. פליטת התחמוצות ב-787 פחותה בכ-45% מזו של ה-767-300.

המנהלת המסחרית של בריטיש איירווייס בישראל יעל קטן: "המחויבות של בריטיש איירווייס לסביבה מגולמת באסטרטגיה העסקית שלה. החברה נכונה להתחייבויות ארוכות טווח בנושאים ירוקים ותקצור את הפירות בשל כך".

יצוין שבריטיש איירווייס היא בין החברות הבודדות שמעודדות הגברה של רגולציה על תעשיית התעופה בכל הנוגע לזיהום, פליטת פחמן ועידוד שימוש באנרגיות מתחדשות. בבריטיש מאמינים, כי ממשלות צריכות לאמץ באופן קולקטיבי מסגרת להפחתת פליטות בתעשיית התעופה, המבוססות על מסחר בפחמן. גישה זו מכונה גישה ענפית גלובלית (Global sectoral approach).החל מ-2012, חברות התעופה הטסות בתוך ומחוץ לאיחוד האירופי מחוייבות על פי חוק לעקוב ולדווח כמה פחמן דו חמצני הן פולטות.