ההחלטה הגורלית של אליטליה

במידה ודירקטוריון החברה לא יאשר הסכם העברת 49% מהבעלות לידי אתיחאד איירווייס תמורת 500 מיליון אירו, יתקרב המוביל האיטלקי לפשיטת רגל


13:01 ,08.06.2014 מאת: מערכת פורט2פורט

דירקטוריון חברת התעופה האיטלקית אליטליה צפוי לתת בימים הקרובים אור ירוק להנהלת החברה להמשיך במגעים עם חברת התעופה אתיחאד איירווייס, המעוניינת לרכוש את המוביל האיטלקי המצוי על סף פשיטת רגל.

 

לדברי סוכנויות הידיעות, אי החלטה של דירקטוריון אליטליה, יביא, קרוב לוודאי, לפיטורים של 2,500 עובדים.

 

ב-2008 עברה החברה תהליך הפרטה, אולם זה לא מנע ממנה להמשיך ולהפסיד כספים. ב-2013 אישרה ממשלת איטליה הזרמת חירום של 500 מיליון אירו לאליטליה.

 

על פי הצפי, צפוי תזרים המזומנים של אליטליה להסתיים בחודש אוגוסט השנה.

 

אתיחאד איירווייס מחזיקה בנתחים מהבעלות על חברות התעופה אייר ברלין ואייר לינגוס. החברה שוקלת השקעה של למעלה מ-500 מיליון אירו באליטיליה, בתמורה ל-49% מהבעלות, דבר שייתן לה גישה ישירה לפעולה בשוק האירופאי.

 

לדברי סוכנות הידיעות רויטרס, הבעיות במשא ומתן נוסעות מכך, שממשלת איטליה סירבה עד כה לקבל את התנאים הקשיחים של אתיחאד בנוגע לתוכנית ההבראה של אליטליה.