ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה את התיקון לתקנות הטיס, שנועד להסדיר את כלל הנושאים באשר להפעלת כלי טיס ישראלים בכל מקום בעולם, וכן הסדרה של כלי טיס זרים במרחב הפיקוח התעופתי של ישראל.
ח"כ יצחק וקנין, שהוביל את חקיקת חוק הטיס ועומד בראשות הדיונים לתיקון התקנות, אמר כי הוועדה לא מקלה ראש בנושא הבטיחות. מנהל רשות התעופה האזרחית, גיורא רום, הוסיף כי מדובר בתיקון גדול, שממשיך את השלמת המהלך להתאמת החקיקה הישראלית לנעשה בעולם.
בדיון אושרו סעיפים העוסקים בניהול דלק בטיסה, בחובת אנשי צוות אוויר להישאר במקומותיהם בזמן טיסה, בדיווח על תנאים מטאורולוגיים בזמן טיסה, דיווח על תקלות טכניות ועוד.
במהלך הדיון התעוררה מחלוקת באשר לתקנה העוסקת בחובת אנשי צוות אוויר להישאר במקומותיהם בזמן טיסה. יו"ר איגוד הטייסים, הקברניט יוסי שוב, אמר כי התיקון יאפשר לטייס מפקד, שהוא קברניט, שלא לשבת במושב לצורך מנוחה, בזמן שמי שמחליף אותו הוא טיס אחר שאינו קברניט. הוא הוסיף, כי כיום, מי שיכול להחליף את הקברניט זה רק טיס אחר שהוכשר כמפקד. "בעבר, כשהיו מקרים כאלה, זה לא נגמר טוב. יכולים להתרחש מצבים בהם מי שיצטרך להשתלט על המטוס יהיה אדם שלא הוכשר כמו הקברניט", טען.
סמנכ"ל מבצעי אוויר בק.א.ל קווי אוויר למטען אשל חפץ טען כי איגוד הטייסים מטעה, וכי הם רוצים לשמור על כמות גדולה של אנשים בתקנים גבוהים, למרות שאין בהם צורך. לדבריו, התיקון שמבקשת רת"א נהוג בעולם מאז ומתמיד והוא יאפשר להכשיר כקברניטים רק את מי שצריך. ח"כ וקנין העיר כי ייתכן שהחברות רוצות לשלם פחות לטייסים פחות מוכשרים, ודרש הסברים מנציגי רת"א.
רום הגיב ואמר כי במקרה הזה, הדבר מהווה עודף רגולציה. רום ציין כי "כל אחד יכול למצוא את התאונה שתשרת את הצד שלו". הוא הוסיף, כי המדיניות היא להפחית רגולציה , מאחר שהרגולציה העודפת היא דווקא מכשול בפני הבטיחות. לדבריו, אפשר לחיות עם התיקון בשלום ולא תהיה פגיעה בבטיחות.
היועצת המשפטית של רת"א, עו"ד רננה שחר, הוסיפה כי בארצות הברית הדבר נהוג למעלה מ-30 שנה, מאז 1982. היו"ר וקנין קיבל את עמדת רת"א, ואמר כי על אף שלא מדובר בהחלטה פשוטה, אך אין מקום לסטות מהנעשה בעולם בעניין זה.