בואינג מתמודדת עם לחץ הולך וגובר מצד הרגולטורים והלקוחות על רקע תקלות בטיחות ופערי תהליכי ייצור שזוהו בעקבות אירוע אלסקה איירליינס בחודש ינואר. נזכיר כי פאנל בקיר מטוס "אלסקה איירליינס" התפוצץ בשבוע שעבר במהלך טיסה בגובה 16 אלף רגל. מטוס הבואינג 737 מקס 9 שעליו 171 נוסעים ושישה אנשי צוות והיה בדרכו לאונטריו, קליפורניה, נחת בחזרה בשדה התעופה בפורטלנד, אורגון, פחות מ-30 דקות לאחר ההמראה, כאשר כל הנוסעים ואנשי הצוות שלמים ובריאים.
נציין שבתקרית הבטיחות האחרונה שאירעה בשבוע שעבר, 50 בני אדם נפגעו כאשר מטוס בואינג 787 בשירות חברת התעופה LATAM Airlines איבד גובה פתאומי כשנותרה כשעה לטיסה, וכתוצאה מכך 50 נוסעים ואנשי צוות היטלטלו בתא הנוסעים ונפצעו. המטוס המשיך לאוקלנד ושם ביצע נחיתה בטוחה.
על פי רשות התעופה הפדרלית של משרד התחבורה האמריקאי (ר״ת FAA), שפורסמה בתחילת מרץ, קיימים "מקרים מרובים" שבהם בואינג והספקית Spirit AeroSystems לא עמדו בדרישות בקרת הייצור. עוד עולה כי ה-FAA ערכה 89 ביקורות, מתוכן החברה עברה 56 מהביקורות ונכשלה ב-33 מהן. בסך הכל זוהו 97 מקרים של אי ציות לכאורה.
בעבר הביע בריאן ווסט, סמנכ״ל הכספים של חברת בואינג, אופטימיות לפיה ניתן יהיה להגיע לקצב ייצור של 38 מטוסים בחודש עד המחצית השנייה של השנה. באותה תקופה הוא גם ציין שבואינג תאיץ את ייצור הרכיבים על ידי ספקיה, לפי לוח הזמנים המקורי שלה.
אולם בשבוע החולף ווסט סיפק פרטים נוספים על עלות התוכנית לתיקון הבעיות. הוא גם הדגיש כי שיפור שרשרת האספקה של בואינג הוא המפתח להבטחת בטיחות ועמידה בתקני בקרת איכות. בפרט, הוא אמר שהחברה תצמצם מקרים שבהם חלק מהרכיבים של מוצר חסרים ויושלמו מחוץ לרצף קו הייצור, כלומר, מקרים בהם חלקים חסרים יצטרכו להיות מותקנים לאחר השלמת מטוס, וכתוצאה מכך לפעמים יש צורך בפירוק ועבודה מחדש.
לדברי ווסט, תהיה לכך השפעה על תוצאות הרבעון הראשון של שנת 2024.
נציין כי בחודש פברואר, דו"ח של ה-FAA חשף את האתגרים הארגוניים העומדים בפני חברת בואינג, כולל היעדר תקשורת מספקת בין ההנהלה הבכירה לאחרים בחברה בנושא תרבות הבטיחות, שאת יישומו הוא כינה "לא מספק ומבלבל".