בואינג: בעשור הקרוב יידרשו 19,000 מטוסי נוסעים ומטען חדשים

לפי התחזית של חברת בואינג, הביקוש למטוסי נוסעים ומטוסי מטען הולך וגדל על רקע ההתרחבות בהיקף הסחר העולמי המחייב יותר מטוסי מטען. שווי הרכישות בעשר הקרוב: 3.2 טריליון דולר


08:36 ,29.09.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

ב-20 השנים הקרובות הביקוש למטוסים מסחריים יעמוד על יותר מ- 43,500 מטוסים חדשים, בשווי כספי כולל של 7.2 טריליון דולר, המהווה גידול של 500 מטוסים חדשים יותר לעומת התחזית של השנה שעברה. כך עולה מהתחזית השנתית שמפרסמת חברת בואינג לשוק התעופה ל-20 השנה הקרובות.

 

התחזית השנתית קובעת כי ישנם סימנים מובהקים להתאוששות ענף התעופה המסחרי, וכנגזרת מכך הביקושים למטוסי נוסעים התחדשו. לעומת זאת קובעת התחזית כי בתחום הביטחוני, בתחום החלל והשירותים הממשלתיים נמשכת כעת היציבות בביקוש, ואין שינוי בתחזיות.

 

לפי התחזית של חברת בואינג, הביקוש למטוסי נוסעים ומטוסי מטען הולך וגדל על רקע ההתרחבות בהיקף הסחר העולמי המחייב יותר מטוסי מטען (קרגו). ביקוש זה למטוסי מטען יביא לכך שבשנת 2040 צי מטוסי המטען העולמי יהיה גדול ב-70% מהצי שהיה ערב משבר הקורונה.

 

התחזית של חברת בואינג קובעת כי ב-10 השנים הקרובות יהיה הביקוש העולמי למטוסי נוסעים בהיקף של 19,000 מטסים חדשים ששווים 3.2 טריליון דולר.

 

״עולם התעופה המסחרי רשם התאוששות משמעותית והתחזית של בואינג לשנת 2021 נגזרת מהאמון שלנו בהתאוששות הזו ובהמשך חוסנו של השוק״, אמר סטן דיל, נשיא חטיבת המטוסים האזרחיים של בואינג. ״השנה האחרונה שהראתה שתנועת הנוסעים חוזרת במהירות כאשר לחברות התעופה ולממשלות יש אמון מלא בבריאות ובבטיחות של הטיסות המסחריות. למרות אופטימיות הזו אנו ממשיכים לעקוב מקרוב אחר האתגרים״.

 

הנקודות העיקריות בתחזית בואינג ל-20 השנה הבאות: הזמינות וההפצה של חיסוני הקורונה ימשיכו להיות גורמים קריטיים בהתאוששות הטווח הקרוב של טיסות נוסעים. מדינות עם הפצת חיסונים נרחבת יותר הראו התאוששות מהירה של טיסות, מכיוון שממשלות מקלות על המגבלות  ופותחות את גבולותיהן לנסיעות בינלאומיות.

 

תנועת הנוסעים צפויה לעלות בכ-4% בממוצע בשנה, ללא שינוי מהתחזית בשנה שעברה.

 

מספר המטוסים המסחריים ברחבי העולם יעמוד על 49,000 מטוסים עד שנת 2040, כשסין, אירופה, צפון אמריקה ומדינות אסיה-פסיפיק יהוו כל אחת כ-20% ממסירות המטוסים החדשות, ו-20% הנותרים יגיעו לשווקים מתפתחים אחרים.

 

הביקוש ליותר מ -32,500 מטוסים בעלי גוף צר תואם כמעט לתחזית שלפני המגיפה. מודלים אלה ממשיכים לשלוט ב-75% מהמשלוחים בתחזית ל-20 השנים הקרובות.

 

חברות תעופה יזדקקו ליותר מ-7,500 מטוסים רחבי גוף חדשים עד שנת 2040 כדי לתמוך בחידוש צי ובגידול הביקוש לנוסעים ולמטען אוויר בשווקים ארוכי טווח. תחזיות אלה עולות מעט בהשוואה ל-2020 אך נותרו בירידה של 8% לעומת 2019.