בהלת הקורונה: אל על מעדכנת צפי ההפסדים לכ-90 מיליון דולר

החברה מבצעת התאמות משמעותיות בפעילותה וברשת הנתיבים בהתאם להחלטות גורמי הממשלה וכן בהתאם לירידה בביקוש. אל על מבצעת בנוסף פעולות תפעוליות ופיננסיות שמטרתן להקטין את הוצאותיה ולצמצם את הירידה בתזרים המזומנים


12:11 ,08.03.2020 מאת: מערכת פורט2פורט

החברה דיווחה הבוקר לבורסה על עדכון הערכותיה לגבי השלכות משבר הקורונה על תוצאותיה הכספיות, וזאת לאור הירידה בפעילות ביעדי איטליה ויפן וכן לאור המלצת משרד הבריאות ביחס לטיסות לכלל יעדי העולם. החברה עדכנה על פעילות החברה ועל הצורך שלה לבצע התאמות בפעילות על מנת להתמודד עם הירידה בהיקפי הפעילות וההכנסות.

 

בהתאם להערכות אלו, צופה החברה, בשלב זה (זאת טרם לקיחה בחשבון של ההשלכות של הנחיות משרד הבריאות אשר פורסמו ביום 4 במרץ 2020 ביחס לדרישה לבידוד עבור נוסעים החוזרים ואיסור כניסת אזרחים זרים ממדינות נוספות - צרפת, גרמניה, שוויץ, ספרד ואוסטריה. ביחס להשלכות אלה טרם בוצעה הערכה), ירידה בהכנסותיה שלהערכתה נכון לייחסן לאירוע נגיף הקורונה, בטווח של כ-140 עד 160 מיליון דולר, וזאת בגין חודשים ינואר ועד אפריל 2020 (כולל), מתוכם כ-80 עד 90 מיליון דולר בגין הרבעון הראשון לשנת 2020. להערכת החברה, הירידה כאמור צפויה להתקזז בחלקה עם צמצום בהוצאות התפעוליות של החברה. בהתאם, החברה מעריכה בשלב זה כי ההשפעה של הירידה כאמור על תוצאות החברה בגין החודשים ינואר עד אפריל 2020 (כולל) צפויה להיות בטווח של כ-70 עד 90 מיליון דולר, מתוכם כ-35 עד 45 מיליון דולר בגין הרבעון הראשון לשנת 2020.

 

לאור האמור, החברה מבצעת, בין היתר, את הפעולות הבאות: החברה מבצעת התאמות משמעותיות בפעילותה וברשת הנתיבים בהתאם להחלטות גורמי הממשלה וכן בהתאם לירידה בביקוש, החברה מבצעת פעולות תפעוליות ופיננסיות שמטרתן להקטין את הוצאותיה ולצמצם את הירידה בתזרים המזומנים. החברה מבצעת פעולות בתחום יחסי העבודה. החברה פנתה למשרד האוצר לשם קבלת תמיכה ממדינת ישראל ומנהלת עמו שיחות בנושא.

 

מטבע הדברים, מדובר באירוע משתנה אשר אינו בשליטת החברה וגורמים כגון המשך התפשטות הנגיף או עצירתו, החלטות של מדינות ורשויות רלוונטיות בארץ ובעולם להפסיק או לחדש טיסות ליעדים שונים או לקבוע הנחיות ביחס ליעדים שונים או שינויים בביקוש, עשויים להשפיע על החברה בהתאם.

 

החברה ממשיכה לעקוב באופן שוטף אחר ההתפתחויות בארץ ובעולם, החלטות גורמי הממשלה וכן אחר הירידה בביקוש.