אל על: רווח נקי של 52 מיליון דולר ברבעון השלישי

החל מפרוץ המלחמה החברה הובילה ארצה כ-13,000 טון מטען הכוללים ציוד חיוני למדינת ישראל בטיסות הסדירות, בטיסות מטען ייעודיות במטוסי הדרימליינר, ובמטוס 777 שהותאם במיוחד למטרה זו. דינה בן טל גננסיה, מנכ״לית אל על: ממשיכים להיות מחויבים לתוכנית האסטרטגית


10:21 ,30.11.2023 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת אל על מדווחת היום (ה׳) את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של שנת 2023. אל על כותבת בדוחותיה כי ״ב-7 באוקטובר 2023, לאחר תקופת הדוח, פרצה מלחמת "חרבות ברזל", המשפיעה על הפעילות השוטפת של המשק הישראלי ועל חברת אל על בפרט. מאז פרוץ המלחמה אל על שמרה על הגשר האווירי מישראל לעולם תוך דגש על בטיחות נוסעיה וביטחונם, ומתוך מטרה לאפשר לכל מי שמבקש, לטוס לישראל וממנה. בימים הראשונים למלחמה, נתנה אל על מענה להחזרת אזרחים לישראל ובפרט אלה אשר גויסו בצו 8. לשם כך נוספו כ-150 טיסות, לרבות טיסות חילוץ מיוחדות מיעדים שונים ללוח הזמנים השוטף. מאז פרוץ הלחימה הטיסה החברה יותר מ-615 אלף נוסעים בכ-3,600 טיסות״. 

 

על רקע המשך הלחימה, ובהתאם להנחיות גורמי הביטחון המוסמכים במדינה ולאזהרות מסע לאזרחים הישראלים השוהים בחו"ל (כפי שפרסם המטה לביטחון לאומי), החברה מבצעת התאמות בלוח טיסותיה בנתיבים פעילים. בין היתר, שינתה החברה מסלולי טיסה קיימים, האריכה את מסלולי הטיסה ליעדים במזרח הרחוק, השהתה פעילות טיסתית למספר יעדים, הפסיקה פעילות ליעדים עונתיים ודחתה פתיחת הפעלת טיסות למספר יעדים. בנוסף, אנו חווים שינוי בהתנהגות הצרכנים שבא לידי ביטוי בהעדפה להזמנת טיסות ברגע האחרון ולא הזמנות מראש לחודשים קדימה, כמו גם שינויים בתמהיל היעדים ועוד. 

 

במקביל, עלה צורך להטסת מטען והחברה נרתמה להבאת ציוד חיוני לישראל, כסיוע לכוחות הביטחון וההצלה. החל מפרוץ המלחמה החברה הובילה ארצה כ-13,000 טון מטען הכוללים ציוד חיוני למדינת ישראל בטיסות הסדירות בבטן המטוס, בטיסות מטען ייעודיות במטוסי הדרימליינר, במטוס 777 שהותאם במיוחד למטרה זו, ובמטוס המטען של החברה שקיבל את השם הסמלי "עוטף ישראל". 

 

בנוסף, אל על הקימה מערך ייעודי לסיוע בפעילות מטה המשפחות להחזרת החטופים והנעדרים, במסגרתו אנו מטיסים את משפחות החטופים ונציגיהן למדינות שונות ברחבי העולם ללא עלות, וזאת על מנת לסייע ולקדם את מאמצי ההסברה והדיפלומטיה כחלק מהמאבק לשחרורם. כמו כן, החברה מסייעת ותומכת בהטסת מתנדבים המגיעים ארצה לסייע לחקלאים, ילדי עוטף עזה ובני משפחתם שטסים להתאווררות באתרי נופש ומשחקי ספורט ועוד.

 

יצוין כי אל על מבצעת את הפעילויות החיוניות והתומכות בזמן שמאות מאנשי החברה מגויסים לשירות מילואים.

 

דינה בן-טל גננסיה, מנכ״לית אל על: "בימים אלה יש לנו אחריות לאומית עמוקה כלפי העם והמדינה ואנו ממלאים אותה בחרדת קודש. כחברה שהיא סמל ישראלי, ביצענו מאות טיסות במטרה להביא ישראלים ארצה מכל רחבי העולם ואנו מבטיחים יום יום גשר אווירי פתוח למדינה וממנה. הגדלנו את נפח פעילות המטענים שלנו לטובת מאמצי המלחמה והמשק. זאת כמובן לצד פעולות רבות לטובת חיילי צה״ל ומשפחות החטופים והנעדרים.

 

התאמנו את עצמנו במהירות למתכונת חירום ודאגנו לשמור על לוח טיסות יציב ופעיל, תוך הקפדה על בטיחות הנוסעים וביטחונם, בייחוד בעת הזו. התאמנו את מצבת כוח האדם, בין היתר באמצעות ניוד עובדים למשימות נדרשות ומתן מענה באיוש תפקידים בהתאם לצורך. אני מבקשת להודות מעומק ליבי לאנשי אל על המסורים שמאפשרים זאת בעבודה אחראית ומקצועית ומתוך תחושת שליחות עמוקה.

 

בהתייחס לרבעון השלישי: התוצאות העסקיות הטובות משקפות את ההתנהלות העסקית והמסחרית הנכונה והיעילה של החברה. אנו ממשיכים להיות מחויבים לתוכנית האסטרטגית שהצגנו ופועלים ליישומה, תוך ביצוע התאמות במידת הצורך, לצד אתגרי המלחמה והקצב שהיא מכתיבה. 

בראיית הרבעון הרביעי: אל על מנוסה בהתמודדות עם מצבי משבר ואנו נשכיל להתמודד גם עם אתגריה המורכבים של המלחמה ונשאף ליציבות בביצועים, למרות שמדובר ברבעון בו פרצה המלחמה. אנו פועלים לשמירה על רציפות תפקודית, בין היתר באמצעות שימור כוח האדם ושמירה על כשירותו, ונערכים ליום שאחרי המלחמה עם המשך מימוש התוכנית האסטרטגית של החברה".

 

ינקלה (יעקב) שחר, סמנכ״ל כספים באל על: ״תחילה, חשוב לי לציין כי אנו שולחים חיזוק למשפחות השבים, החטופים והחללים ומחזקים את ידיהם של כוחות הביטחון. באשר לדוח, תוצאות הרבעון השלישי ממשיכות מגמה ברורה של חיזוק האיתנות הפיננסית שלנו. תזרים המזומנים שלנו התחזק משמעותית והוא בהחלט מהווה כרית ביטחון חשובה בתקופה זו, גם בהינתן תרחישים שונים. הביצועים שלנו ברבעון השלישי הצביעו על ביקושים גבוהים וניהול נכון של צי המטוסים, חווית השירות לצד תמחור נכון ומימוש מהלכי ההתייעלות שביצענו בשנתיים האחרונות. באשר לרבעון הרביעי, מאז תחילת המלחמה, כל אלה יחד עם התאמת הפעילות המסחרית למצב, יובילו לכך שהחברה תדע לצלוח את האתגר גם ברבעון הרביעי".

 

עיקרי התוצאות: צמיחה של 11% בהכנסות, שהסתכמו בכ-696 מיליון דולר, בהשוואה לרבעון המקביל, הרווח הנקי (בניכוי הכרה חשבונאית חד פעמית ברבעון המקביל אשתקד בהיקף של כ-38 מיליון דולר) גדל ביותר מ-70% והסתכם ב-52 מיליון דולר, גידול של למעלה מ-60% בתזרים המזומנים מפעילות שוטפת, שהסתכמו בכ-92.3 מיליון דולר, בהשוואה לרבעון מקביל. 

 

ההכנסות ברבעון השלישי של 2023 הסתכמו בכ-696 מיליון דולר, גידול של 11% בהכנסות הרבעון המקביל אשתקד, שהסתכמו בכ-626  מיליון דולר, וזאת על רקע הביקושים הגבוהים לטיסות נוסעים.

 

הרווח התפעולי התזרימי (EBITDAR) ברבעון השלישי הסתכם בכ-172 מיליון דולר, וזאת בהשוואה ל-167 מיליון דולר (שאף כוללים הכרה חשבונאית חד פעמית בהיקף של כ-38 מיליון דולר) ברבעון המקביל אשתקד. השיפור ב- EBITDAR ביחס לתקופה המקבילה אשתקד נובע מהמשך הגידול בפעילות העסקית שהתבטא בגידול בהכנסות והתאמת מחירי המכירה לביקושים, תוך שמירה על היקף הוצאות נמוך על רקע תהליכי ההתייעלות המשמעותיים שביצעה החברה.

 

LOAD FACTOR – במהלך הרבעון השלישי של 2023, שיעור התפוסה בטיסות אל על עמד על 88.1%, וזאת בהשוואה ל-87.5% ברבעון המקביל אשתקד. במהלך חודש יולי 2023 נמסר לידי החברה מטוס הדרימליינר ה-16, ונכון למועד פרסום הדוח, מספר המטוסים השמישים שמפעילה החברה עומד על 44 מטוסים, מתוך צי של 47 מטוסים.

 

הרווח הנקי של אל על ברבעון השלישי הסתכם בכ-52 מיליון דולר, וזאת לעומת רווח נקי של כ-67 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, בו נרשמה הכנסה חד פעמית בסך של כ-38 מיליון דולר (מדובר בהכנסה חד פעמית לא תזרימית, שנבעה מהכרה חשבונאית במענקים).

 

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברבעון השלישי הסתכם בכ-92.3 מיליון דולר, וזאת בהשוואה לתזרים מזומנים של 56.9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. מתחילת שנת 2023, ייצרה אל על מזומנים מפעילות שוטפת בהיקף של 280 מיליון דולר, וזאת בהשוואה ל-241 מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנת 2022, וזאת על רקע השיפור בתוצאות העסקיות ומעלייה במכירות לטיסות עתידיות, ביחס לרבעון המקביל אשתקד.