אל על משיקה תפריט חדש של השף אסף גרניט

בתפריט שנבנה על פי החזון הקולינרי של השף אסף גרניט ניתן למצוא מנות מגוונות היוצרות פיוז׳ן בין המטבח הישראלי המסורתי לבין המטבח המודרני. התפריט החדש יוטמע באופן מדורג בטיסות החברה החל מה-5 בספטמבר


13:44 ,03.09.2023 מאת: מערכת פורט2פורט

הבוקר הכריזה אל על על השקת התפריט החדש למטוסים, לאחר מספר חודשי עבודה מאומצים של הצוותים הקולינריים של אל על יחד עם השף אסף גרניט. באירוע חגיגי שכלל טעימות של מגוון המנות החדשות בו השתתפו השפים המובילים בישראל, הנהלת אל על ומשפיענים מתחום הקולינריה, חשפה אל על את התפריט החדש שנשמר בסודיות מזה מספר חודשים. התפריט החדש יוטמע באופן מדורג בטיסות החברה החל מה-5 בספטמבר.

 

מחברת אל על נמסר כי כחלק מהחזון הקולינרי שעל בסיסו נבנה התפריט, ניתן דגש על חומרי גלם ממיטב תוצרת הארץ, המשקפים גם את חזונה של אל על להוות גשר המחבר בין ישראל לעולם. השף אסף גרניט אשר ניצח על המטבח במהלך האירוע, עלה על הבמה והסביר על תהליך הרכבת התפריט ועל החיבור האישי שלו: ״כור ההיתוך הישראלי תמיד היה ההשראה הקולינרית שלי. חיבור בין יעד ליעד, בין מדינה למדינה ובין תרבות אחת לאחרת. באוויר האוכל שלי נמצא ׳הכי בבית בעולם׳, גם חומרי הגלם המקומיים והעכשוויים הנשענים על המתכונים של פעם. אז אם אני פוגש אתכם בצאתכם לחו״ל תיהנו מעוד קצת אוכל של בית. ואם אתם בדרך חזרה ארצה, הנה ביס של ברוכים השבים״.

 

בתפריט שנבנה על פי החזון הקולינרי של השף אסף גרניט ניתן למצוא מנות מגוונות היוצרות פיוז׳ן בין המטבח הישראלי המסורתי לבין המטבח המודרני. כך למשל במחלקת התיירים תושק בסוף החודש מנה חדשה: קציצות ברוטב חמוסטה דלעת על מצע אורז ואטריות. תפריט הכריכים השתדרג גם הוא וכולל בשלב הראשון 3 סוגי כריכים חדשים, כולם מורכבים מלחמניית פרעצל איכותית: כריך בריסקט עם בצל אפוי, איולי שום, ואיולי צ׳יפוטלה. כריך גבינת לאבנה טבעונית עם סלייסים של סלק, גבינת לאבנה טבעונית וסחוג לא חריף, וכריך עוף בצ׳ימיצ׳ורי לימון. בחודשים הקרובים ייכנסו כריכים נוספים לתפריט למשל כריך ׳שניצל של שישי׳ וכן צפויות בשורות חדשות בתחום הכריכים החלביים.

 

במחלקות העסקים והפרימיום מגוון רחב של מנות חדשות, כך למשל שודרגו סלסילות הלחמים, הסלטים שודרגו עם קרוטונים של עבאדי והיוגורטים של משק יעקבס. המנות עצמן כוללות אומלט ׳99 פטריות׳ או קובנה עם רסק, סחוג, וביצה קשה לבחירה. בארוחות הערב של מחלקות היוקרה הוטמעו מנות ראשונות חדשות כמו למשל ראגו פטריות על קרם פטריות ובצלי שאטה אפויים, סלט קייל עם שאלוט אפוי וויניגרט ג׳ינג׳ר. בעיקריות ניתן למצוא פרגית מסחאן עם בורגול עדשים ותבשיל מנגולד, חורשט סבזי עם אונטריב ואורז שעריה, או חריימה בורי עם גרגירי חומוס וקוסקוס.

 

מנכ״לית אל על, דינה בן טל גננסיה: ״אני גאה להציג בפניכם היום את התפריט החדש שלנו, תפריט שנולד כולו מתוך תפיסת העולם שלנו להעניק חוויית שירות הוליסטית. אנחנו שואפים להעניק חוויית לקוח ייחודית וערכית ללקוחותינו, ולאחר ניתוח משובים ושיחות רבות עם לקוחות החלטנו לבחור בשף אסף גרניט לשף החברה. חודשים ארוכים עבדו אנשי אל על יחד עם אסף וצוותו להביא בשורה חדשה ומרגשת בתחום המזון למטוסים. אל על היא הבית של הישראלים בעולם, וככזו בחרנו להעניק ללקוחותינו תפריט המבוסס של אוכל ישראלי מסורתי לצד מודרני, וזאת לאחר שראינו כי 77% מהישראלים מעדיפים לאכול במטוס אוכל ישראלי שמזכיר את הבית״.