לקראת יום העצמאות ה- 74 של מדינת ישראל החליטה אל על לנצל את רשת הנתיבים הגלובלית שלה על מנת לקדם חשיפה והתנסות בחדשנות הטכנולוגית הישראלית ואת תדמיתה של ישראל כאומת הסטארטאפ. אל על תיתן יד ליזמים ולסטארטאפיסטים, וצפויה להעניק להם במה וחשיפה במטוסי החברה ובטרקלין המלך דוד, לשלב אותם בחוויית הטיסה בקרקע ובאוויר, להאיץ הטמעת טכנולוגיות ישראליות בכל שרשרת התפעול של החברה ולקיים סדרת אירועי הצדעה לקטגוריות ההייטק השונות.
את הפעילות הזו בחרה אל על להשיק תוך התמקדות בתעשיית הפודטק הישראלית. תעשייה פורצת דרך שעתידה לשנות את האופן בו האנושות מגדלת, מייצרת וצורכת מזון. אל על כבר קיימה בחודש שעבר טיסה בה הוגשו מנות ״בשר – חדש״ המבוססות על מוצרי חברת רידיפיין מיט (Redefine Meat). בעתיד ישולבו מוצריהן של חברות פודטק נוספות בתפריטי המזון של אל על.
ביום שישי האחרון, 29.4, ערכה אל על אירוע הצדעה לפודטק ישראלי במעמד שרת החדשנות, אורית פרקש הכהן, שר החקלאות עודד פורר, יו״ר הועדה לביטחון תזונתי, עידית סילמן, יו״ר שדולת התעופה בכנסת, יבגני סובה, מנכ״ל אל על היוצא, אביגל שורק, מנכ"לית אל על הנכנסת, דינה בן טל גננסיה, מנכ"לים ובכירים מתעשיית המזון בישראל, מנכ״לי חברות פודטק ישראליות, השפים חיים כהן ומיכל אנסקי ועוד. במסגרת האירוע נשאו דברים שר החקלאות, מנכ״לית אל על הנכנסת ואראל מרגלית.
לדברי עודד פורר, שר החקלאות: ״נוכח משבר האקלים וההתחממות הגלובלית, אנו זקוקים למהפכה טכנולוגית חקלאית, שתאפשר שיטות גידול תחת שינויי האקלים. שילוב בין פודטק לאגריטק הוא נדרש. אבן יסוד ברפורמה שאני מוביל, תדאג לכך שתעשיית הפודטק הצומחת בישראל תשלב ידיים עם האגרי-טק ועם החקלאי הישראלי, באמצעות השקעות עתק שאני משקיע כעת בחדשנות, בטכנולוגיה ובמחקר יישומי וכך נשיב את החקלאות הישראלית לשיאה״.
לדברי דינה בן טל גננסיה, מנכ״לית אל על הנכנסת: ״היזמים מפגינים יצירתיות המניעה את תעשיית המזון קדימה אל מרכז הבמה של החדשנות העולמית. אנו עורכים את האירוע הזה בשל הערכתנו הרבה שדוחפים את ישראל להיות מעצמה טכנולוגית. אנחנו באל על מרגישים שאנו חלק מהמסע, מטיסים אתכם לכל נקודה בעולם. מרגע החלום, שלבי הפיתוח, גיוסי ההון ועד שהחלום הופך למציאות״.