אל על הודיעה אתמול שהיא מקבלת את מתווה ההנפקה שהציג האוצר, לפיו תנפיק מניות בערך כולל של 505 מיליון שקלים לגיוס הון, במחיר מינימום של 67 אגורות למניה.
על פי הסיכום, המדינה תציע לרכוש מניות של החברה בסכום של 264 מיליון שקל והתחייבה כי כל עוד המניות שהוקצו לה בחברה מוחזקות על ידיה, היא לא תעשה שימוש בזכויות ההצבעה המוקנות לה בגין המניות שרכשה. כמו כן, המדינה מתחייבת כי היא תעביר או תמכור את המניות תוך 24 חודשים לקונה אחד או מספר קונים ללא צורך בהסכמתה של אל על. לאחר השלמת ההנפקה, תוכל אל על לקחת גם הלוואה של 250 מיליון דולר ב-75% ערבות מדינות.
במכתב תגובה למנכ״לית משרד האוצר, קרן טרנר-אייל, ציין יו״ר החברה, יהודה לוי, כי ״במקרה של ביקוש יתר למניות המוצעות במחיר העולה על מחיר המינימום, תשמור החברה על זכותה לקטום את סכום ההנפקה (התמורה) בסכום המסוכם של 505 מיליון שקל ולהקצות את כמות המניות הנגזרות מסכום זה״.
אולם בעקבות כך הוציאה המנכ״לית טרנר-אייל מכתב נוסף אמש בו היא מבהירה כי מתווה ההנפקה כולל הנפקת 753 מיליון מניות לציבור בלבד במחיר מינימום של 67.1 אגורות למניה ובהיקף מינימלי של 505 מיליון שקל. טרנר-אייל מדגישה שכל חלופה אחרת, כולל החלופה שדירקטוריון החברה מעוניין בה, כלומר הגבלת היקף ההון שייכנס לחברה במקרה של עודף ביקוש מעבר ל-505 מיליון שקל, אינה מקובלת על משרד האוצר ואינה רלבנטית.
בכך מבהירה טרנר-אייל כי ניסיונה של אל על לבצע הנפקה פרטית עבור המשקיע דוד ספיר בהיקף של 51 מיליון דולר על פי מחיר מניה של 90 אגורות אינו עולה בקנה אחד עם מתווה משרד האוצר. נציין כי על פי לוח הזמנים שהתווה האוצר ההנפקה הציבורית של אל על אמורה להתקיים ב-15 בספטמבר.